Política 22/04/2014

Mas ofereix diàleg "sense condicions" a Rajoy i admet que confia "poc" en la tercera via

El president de la Generalitat, en una entrevista a El Punt Avui TV, assegura que no li posarà "fàcil" a l'Estat "carregar-se" la consulta

Oriol March
1 min
Entrevista de Mas a 'El Punt Avui Televisió'

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat aquest dimarts en una entrevista a El Punt Avui TV –que estrena avui les seves emissions– que ofereix diàleg "sense condicions" a Mariano Rajoy, i ha admès que ja s'ha "posat en contacte" amb persones properes al seu entorn per mirar de reunir-se. "Si el problema és la data i la pregunta de la consulta, el que hem de fer és asseure'ns i parlar-ne", ha indicat Mas.

"Convocaré la consulta. I no li posaré fàcil a l'Estat perquè se la pugui carregar", ha apuntat el president de la Generalitat, que ha admès que l'única via per fer-la és basant-se en la llei de consultes catalana que està elaborant el Parlament. "No sé si portaran aquesta llei al Tribunal Constitucional", ha afegit. "Encara que els ho posem molt difícil, poden carregar-se-la. Però serà per qüestions polítiques, no per qüestions legals", ha considerat Mas.

"Suspensió de competències? He de pensar que no ho faran. Hi ha un article de la Constitució que ho permet. Són capaços? Segur que li ha passat pel cap a més d'un. Aquesta decisió tindria riscos", ha apuntat el president.

stats