Política 13/06/2018

Arrimadas: "Hi ha una fractura social greu i podem anar a pitjor, fins a un conflicte que no podem ni imaginar"

Ciutadans proposarà un ple monogràfic sobre "la recuperació de la convivència"

Ara
2 min
Inés Arrimadas intervé al Parlament per valorar la nova estructura governamental

BarcelonaLa líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha intentat desmarcar-se de les paraules del ministre d'Exteriors, Josep Borrell, que va dir que Catalunya està "al límit de l'enfrontament civil", però ha pintat un panorama similar: "Hi ha una fractura social greu i podem empitjorar fins a arribar a un nivell de conflicte que no podem ni imaginar". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Arrimadas ha culpabilitzat el Govern i el moviment independentista d'haver generat aquesta situació i ha tornat a insistir en la necessitat de "cosir la societat" per "acabar amb el trencament" amb què, ha assegurat, s'arrisca Catalunya.

Amb tot, Arrimadas no ha volgut fer autocrítica i ha passat la pilota a les forces independentistes. "El que ha generat conflicte social evident és la vulneració dels drets dels catalans amb l'incompliment de lleis", ha afirmat. I ha afegit que el "conflicte absolut" l'ha generat el govern de la Generalitat. En aquest sentit, Arrimadas ha tornat a retreure al president de la Generalitat, Quim Torra, els seus articles i tuits antics. La cap de l'oposició ha tornat a titllar Torra de "racista" i ha afirmat que, si no fos independentista, no hauria sigut president de la Generalitat, tenint en compte els seus articles.

Per tot plegat, Ciutadans té previst demanar dos plens monogràfics al Parlament. Un per abordar "l'agenda social i prioritzar les polítiques socials" i un altre per tractar "la recuperació de la convivència a Catalunya". Arrimadas s'ha refermat en la seva negativa a reunir-se amb Quim Torra al Palau de la Generalitat, i ha assegurat que no ha sigut només pel llaç groc al balcó, sinó que també li ha demanat "gestos" per començar el diàleg. "Que renunciï a amenaçar amb la unilateralitat i amb il·legalitats", ha posat d'exemple, després d'acusar Torra d'haver substituït l'escut de la Generalitat pel llaç groc. "Si fem això, ningú haurà de renunciar a la seva posició política", ha subratllat.

stats