Política 22/09/2018

Arrimadas alerta que Balears està "exactament igual que Catalunya fa 15 anys"

La política catalana ha celebrat juntament amb el diputat balear Xavier Pericay i el diputat al Congrés Toni Cantó un acte a Palma

Ara Balears / Efe
1 min
La portaveu de l'executiva estatal de Ciutadans aquest dissabte a Palma.

PalmaLa portaveu de l'executiva estatal de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha alertat avui que Balears està "exactament igual que Catalunya fa uns anys" i ha advertit de la necessitat d'evitar a temps que es cometin "els mateixos errors" a les Illes.

"El mimetisme de la presidenta de les Illes Balears amb el nacionalisme català és espectacular i si no es corregeix, si es continuen cometent els mateixos errors, arribarem al mateix lloc", ha dit Arrimadas durant l'acte 'Stop barreres lingüístiques' celebrat avui per Ciutadans a Palma.

Segons la líder del partit taronja a Catalunya, per entendre la situació s'han de comparar les Balears "amb el estava passant a Catalunya fa 15 anys" perquè considera que "hi ha moltíssimes similituds".

"Tenim un govern del partit socialista en mans dels nacionalistes que es dedica a posar traves i la tractar llengua com una barrera en comptes de tractar-la com una riquesa, i és exactament el que ha passat a Catalunya, també amb un tripartit del Partit Socialista", ha afegit.

Arrimadas ha defensat que Ciutadans plantejarà aquesta setmana al Congrés una llei de garantia de la igualtat en l'accés i la promoció de la funció pública, "perquè la llengua no sigui una barrera, un requisit bàsic sense el qual no pots desenvolupar una tasca en la funció pública".

Finalment, considera que aquesta llei serà "una eina fonamental per garantir la igualtat i la qualitat dels serveis públics" i l'ha definit més com "un exercici d'intel·ligència estratègica" per evitar "que en altres comunitats passi el que passa a Catalunya, en un moment d'inseguretat jurídica com el que s'està vivint, de ruptura social i de diàspora, gairebé".

stats