Política 15/01/2019

Arrimadas evita definir Vox com a extrema dreta: "Potser l'etiqueta que més li escau és la de populista"

La líder de Cs a Catalunya insisteix que les etiquetes del segle XX "ja no funcionen" per definir la realitat

Marc Toro / Anna Mascaró
2 min
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, durant la roda de premsa al Parlament

BarcelonaLa líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha evitat aquest dimarts definir Vox com un partit d'extrema dreta. "Potser l'etiqueta que més li escau és la de populista", ha dit a preguntes dels periodistes. "¿El senyor Torra és d'extrema dreta per dir que la nació catalana es pot dissoldre com un terròs de sucre per l'arribada d'immigrants?", s'ha preguntat: "Per a mi, és nacionalista", ha insistit, i ha assegurat que les etiquetes del segle XX "ja no funcionen" per definir la realitat.

En el mateix sentit, ha recordat que els escrits de Torra s'han titllat de "xenòfobs i supremacistes", però ha evitat respondre si també considera Vox supremacista o xenòfob. "És un partit populista amb el qual no compartim gaires coses", ha dit.

D'altra banda, també ha assegurat que no se sent interpel·lada quan el candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls diu que ell mai pactaria "ni de manera directa ni indirecta" amb l'extrema dreta. "El comunicat de Valls va deixar clar que el PSOE tenia una opció responsable", ha dit, en referència a la possibilitat que els socialistes facilitessin amb la seva abstenció la investidura del candidat del PP Juanma Moreno a Andalusia, per evitar la participació de Vox en la formació de govern. "La interpel·lació se l'hauria de fer el partit socialista", ha dit: "Seguirà pactant amb els separatistes i els populistes per arribar a qualsevol preu?"

D'altra banda, la diputada taronja ha criticat l'"obsessió" del president Quim Torra per viatjar i "parlar malament d'Espanya", així com el "'tour' de les mentides" que està fent pels EUA i que ens està costant "un ull de la cara" als catalans. Arrimadas ha dit que Cs ha demanat el cost exacte de tots els viatges que està fent i que –ha criticat– compten amb "la catifa vermella" de Pedro Sánchez. "El seu projecte per a Catalunya és pactar amb ERC i amb els comuns", ha afegit.

En un altre ordre de coses, Arrimadas ha anunciat que Cs demanarà la compareixença del comissionat del 155, Pau Villòria, al Parlament en una comissió "de veritat" i no la del 155, a la qual el partit taronja ha renunciat participar. La cap de l'oposició diu que Villòria forma part del "club dels vividors del Procés" i critica que hagi sigut escollit "a dit" i cobri 112.000 euros per "parlar malament d'Espanya". "És una vergonya", ha dit.

stats