Política 14/03/2018

Arrimadas acusa Torrent de "bloquejar Catalunya"

La líder de Ciutadans considera que vivim en un dels països "amb més llibertat d'expressió"

Ara
2 min
Inés Arrimadas, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaLa líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha dit a TV3 que el president del Parlament, Roger Torrent, està "bloquejant Catalunya". Diu que la moció de Ciutadans que demana la compareixença de Torrent es basa en un informe dels lletrats i que "és de justícia" que el president del Parlament "doni la cara per explicar el que està passant". "El ple de compareixença que volem no és només perquè s'activin els terminis sinó perquè doni la cara i faci un exercici de transparència", explica Arrimadas, que diu que Torrent està proposant candidats que sap que no podran ser presidents i està bloquejant Catalunya". "S'estan vulnerant els drets dels diputats i no descartem anar al TC". "Està a les mans del senyor Torrent: si baixa al faristol, parla i diu la veritat, Catalunya es desbloqueja", ha afegit.

La líder de Ciutadans ha qualificat la situació d'"angoixant". "No volem perdre més el temps. De veritat que volen allargar tant el Procés?", s'ha preguntat. Considera que el Procés s'ha convertit per a Puigdemont en un 'modus vivendi'. "Ja n'hi ha prou de dir mentides als catalans, no hi haurà República independent", sentencia. "Guanyar les eleccions ha servit per veure que tot això no té sortida. Ja n'hi ha prou. Com que no els agrada no haver guanyat les eleccions, diuen que fan un altre Parlament i allà el senyor Puigdemont tindrà el 100% dels escons. No s'ho creu ningú", ha afegit.

Arrimadas no descarta l'escenari d'eleccions encara que considera que "no seria el millor". "El millor escenari és que els partits independentistes reconeguin que això no va enlloc, l'escenari del sentit comú", ha dit Arrimadas, que ha demanat "un govern dins la legalitat que pensi en tots els catalans". Ha reiterat que el president del Parlament té bloquejada la cambra i ha qualificat d"'injusta" la llei que situa Ciutadans fora del govern encara que hagi guanyat les eleccions.

Sobre la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que condemna Espanya per haver multat dos joves que van cremar fotos del rei, ha dit que respecta les sentències judicials però que s'ha d'analitzar com un cas concret. "No és una esmena a la totalitat de tots els ordenament jurídics que estableixen que no es poden cremar banderes", ha dit. "Tos els indicadors diuen que estem en un dels països amb més llibertat d'expressió", ha afegit Arrimadas, que diu que la justícia "funciona en tots els sentits". "A Espanya s'han condemnat persones per haver amenaçat de mort Puigdemont", ha reblat.

La líder de Ciutadans també ha valorat positivament la vaga feminista del 8 de març. L'ha qualificat d'"èxit" i ha dit que encara hi ha molta feina a fer. "De tot això s'ha de parlar tot l'any, no només un dia", ha explicat, i ha dit que Ciutadans ha presentat una iniciativa d'un grup de treball per a la igualtat, que creu que arribarà a un consens, encara que diu que "tot està aturat perquè només s'escolta el senyor Puigdemont".

stats