Política 21/12/2020

Armengol prefereix controlar millor els aeroports abans que restringir els vols amb el Regne Unit

Epidemiologia fa el seguiment per saber si la nova soca de coronavirus ja ha arribat a les Balears

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, no és partidària de tancar els aeroports als vols procedents del Regne Unit a causa de la nova soca de covid-19 del país britànic, segons ha manifestat aquest dilluns després de la reunió del Consell de Govern, sinó d'intensificar els controls als passatgers internacionals que arriben a les Balears. "Som partidària dels controls primer de tot. Som illes, necessitam una mobilitat segura i les PCR en origen donen tranquil·litat", ha comentat.

Armengol ha recordat que la competència per controlar els vols internacionals "és de Sanitat Exterior" i ha subratllat que, des del 23 novembre, els passatgers amb una incidència acumulada de més de 150 casos per cada 100.000 habitants han de portar obligatòriament una prova PCR d'origen. "El control no ha de ser aleatori, sinó singularitzat, un per un", ha continuat la presidenta. De fet, la presidenta ha recordat que l'operatiu del Govern per controlar els passatgers espanyols "no és aleatori". "A tothom se li demana la declaració obligatòria i a partir d'aquí s'apliquen les normes", ha afegit.

A més, Armengol ha explicat que ha ofert la col·laboració del Govern. "Si el Ministeri necessita la nostra ajuda, estam a disposició. Ens hem ofert perquè tenim personal a l'aeroport", ha dit. Ara bé, la cap de l'Executiu ha recordat que es fa "un esforç enorme" per controlar els passatgers espanyols i ha considerat prioritari que el govern central "ho faci bé" amb els viatgers internacionals.

Sobre l'operatiu del Govern als aeroports de les Illes, la presidenta s'ha mostrat satisfeta per "com ha funcionat" i ha recordat les xifres del cap de setmana. S'ha fet test d'antígens a 756 passatgers espanyols, amb 4 positius, i han arribat a les Balears 602 passatgers amb PCR negativa en origen. Pel que fa als residents, 257 persones han tornat a les Illes amb PCR negativa i 28 d'ells han optat per fer una quarantena voluntària. Un total de 85 residents estaven exempts de control.

stats