Política 16/05/2020

Armengol, sobre Julio Anguita: "Va ser una figura clau de la generació política que va aixecar aquest país"

La presidenta del Govern ha descrit la mort del líder d'Esquerra Unida com "una gran pèrdua"

Ara Balears
1 min
La presidenta del Govern balear, Francina Armengol.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha destacat que el líder d'Esquerra Unida Julio Anguita, que ha mort aquest dissabte, va ser "un símbol i una figura clau de la generació política que va aixecar aquest país".

"Un polític honest i lluitador. Un home d'esquerres amb profundes conviccions, sempre fidel a les seves idees i a la lluita per la igualtat i la justícia social", ha expressat Armengol a les xarxes socials sobre el líder d'IU, la defunció del qual ha descrit com "una gran pèrdua".

El líder històric d'Esquerra Unida ha mort a 78 anys a l'hospital Reina Sofia de Còrdova, on ha estat ingressat en estat crític a l'UCI des que fa una setmana va sofrir una aturada cardiorespiratòria al seu domicili.

Anguita, que va ser batle de Còrdova entre 1979 i 1986, ha mort aquest dissabte a les 11.00 hores, segons ha informat l'hospital. L'Ajuntament de Còrdova ha anunciat que ha decretat tres dies de dol.

Per la seva banda, la secretària general de Podem a les Balears, Mae de la Concha, també ha lamentat la pèrdua del polític. De la Concha ha assegurat que Anguita va ser "una figura fonamental de l'esquerra espanyola, un home de vida inspiradora i conseqüent. Un mestre que va saber combinar la reflexió i l'acció".

stats