Política 16/06/2020

Armengol, sobre les residències de gent gran: "No hem abandonat ningú"

El Govern defensa que la classificació per colors dels usuaris es fa amb criteris sanitaris i no per assignar recursos

Maria Llull
1 min
Una usuària d'una residència de gent gran

PalmaEl Govern ha defensat aquest dimarts al ple del Parlament la gestió de les residències de gent gran i la classificació per colors dels usuaris –vermell, taronja i verd– en funció del seu estat físic i cognitiu. "No hem abandonat ningú", ha dit la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, com a resposta a una pregunta de la diputada de Ciutadans, Patricia Guasp.

"No hem tingut problemes amb l'UCI ni amb els crítics, i cada persona ha rebut el tractament necessari", ha continuat la presidenta, a més de destacar que de 348 persones grans que s'han infectat, "236 han superat la malaltia, un 70%". "Tots els majors han estat atesos per l'IB-Salut en les millors condicions", ha afirmat Armengol, qui també ha criticat a la diputada de Ciutadans que utilitzi aquest tema com a arma política.

D'altra banda, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha respost a la diputada del PP, Tania Marí, sobre la mateixa qüestió. En aquest cas, Patricia Gómez ha puntualitzat que Salut no va donar cap ordre als professionals sanitaris per classificar els usuaris de residències de gent gran per colors. "És una eina de valoració de la cronicitat que s'utilitza a les Balears, a Espanya i a tot el món fa molt de temps", ha explicat Gómez. "A les Illes Balears s'ha ingressat qualsevol persona que ho ha necessitat i aquesta eina no s'ha fet servir per discriminar l'atenció. Es tracta d'una eina visual per conèixer la situació i l'estat cognitiu dels malalts dependents", ha afegit.

stats