Política 03/12/2019

Armengol reitera que una de les prioritats del Govern és lluitar per un nou model de finançament

La presidenta de l'Executiu recorda que cal un nou govern a Madrid per obrir les negociacions

Maria Llull
1 min
La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, aquest dimarts en el Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reiterat aquest dimarts al Parlament que la reforma del sistema de finançament autonòmic és una prioritat de l'Executiu. Armengol ha respost a una pregunta del diputat d'El Pi, Josep Melià, qui ha recordat les dades econòmiques de l'informe del Consell Econòmic i Social (CES). "La renda balear no deixa de caure i hi ha una tendència perillosa a l'empobriment", ha indicat Melià. El diputat regionalista ha considerat que una de les causes d'aquest fet és el mal finançament que pateixen les Illes Balears.

Armengol ha recordat que l'actual sistema de finançament "està caducat" i que cal un nou govern a Madrid per "obrir les negociacions". "Ho necessitam com l'aire que respiram", ha dit la presidenta, qui ha proposat a El Pi "anar junts amb una proposta". També ha recordat que l'Executiu defensa el principi d'ordinalitat i un augment de la capacitat fiscal de les comunitats autònomes.

Per la seva banda, Josep Melià ha assegurat que el seu partit estarà al costat del Govern per a "qualsevol millora", i ha demanat que "no hauria de passar com amb el REB", els efectes pràctics del qual "no hi són". "És hora d'apujar el nivell de la reivindicació i assolir un model que ens equipari al País Basc i Navarra".

"No compartesc la seva opinió sobre el REB", ha respost Armengol. La presidenta ha recordat el 75% de descompte per al transport aeri i marítim i el factor d'insularitat, el qual "quedarà reflectit en els pròxims pressupostos".

stats