Política 24/11/2020

Armengol, sobre els pressupostos de l'Estat: "És necessari que el govern espanyol inverteixi en aquest territori"

La presidenta de l'Executiu assegura que continuarà reclamant a Madrid

Maria Llull
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en el ple del Parlament d'aquest dimarts

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet referència aquest dimarts en el ple del Parlament que les Balears estan per sota de la mitjana pel que fa a les inversions de l'Estat, encara que ha demanat que estiguin en compte les inversions totals i no només la part territorialitzada. "Els 201 milions que venen a les Balears estan per sota de la mitjana i és necessari que el govern espanyol inverteixi en aquest territori", ha dit Armengol després d'una pregunta sobre els pressupostos generals de l'Estat de la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp.

Guasp ha explicat les esmenes que presentarà el partit taronja en el Congrés, entre les quals figura la dotació econòmica del fons d'insularitat i la cessió de Son Busquets per fer habitatge social, i ha subratllat que ara hi ha la possibilitat de "corregir el tracte injust del govern espanyol" cap a les Illes. "Els seus diputats poden votar a favor de les esmenes de Ciutadans i demostrar que defensen els interessos de les Balears", ha dit.

Malgrat que Guasp ha demanat directament a la presidenta què faran els diputats del PSIB en la votació, l'única resposta que ha obtingut és que el Govern continua negociant amb l'Estat qüestions com la de Son Busquets.

A més, Armengol ha defensat els pressupostos de l'Estat i ha reiterat que són "els més socials de la història" i que serviran per fer front "a una situació molt complexa, protegir treballadors i empreses i ajudar les persones amb problemes". També ha lamentat que, malgrat que "la part territorialitzada és mínima", té una gran "transcendència pública". Per això, ha demanat que es tingui en compte "la inversió global", la qual inclourà també els fons de resiliència europeus.

stats