MOCIÓ DE CENSURA
Política 26/05/2018

Armengol es posa com a exemple de coalició

La moció de Sánchez agreuja la situació d’un PP ja tocat pels atacs al català

Jaume Ribas
2 min
Francina Armengol amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

PalmaLa moció de censura que ha presentat el Partit Socialista al Govern de Mariano Rajoy després de conèixer la sentència del cas Gürtel ha tingut repercussions a escala autonòmica. La presidenta del Govern, Francina Armengol, va posar ahir el seu Executiu en coalició com l’exemple a seguir del ‘futur’ govern de l’Estat.

La portaveu de l’Executiu, Pilar Costa, ja deia divendres que “els ciutadans no es mereixen un president i un partit que estiguin corcats per la corrupció”, unes paraules a les quals Francina Armengol afegia: “És evident que el PP no pot continuar governant Espanya”, després de la sentència del cas Gürtel. Per a la presidenta del Govern, la moció és “la passa lògica” després de la sentència de l’Audiència Nacional. La dirigent va reiterar ahir la necessitat de llevar d’enmig un PP “incapacitat per governar Espanya”.

Pel que fa a Ciutadans, assenyalà que “s’estan llevant la careta” i que “estan cercant excuses per continuar amb la seva guerra de banderes.

Qui també s’ha pronunciat a favor de la moció és un dels màxims dirigents de MÉS. El batle de Palma, Antoni Noguera, afirma que “fa temps que els partits d’esquerres hauríem d’haver promogut una moció de censura al govern de Mariano Rajoy”.

Noguera creu que el Partit Popular necessita “una profunda renovació” i lamenta que Ciutadans sigui “el suport, el gaiato del Partit Popular”.

El PP se’n ressent

La dura sentència de l’Audiència Nacional sobre la trama Gürtel ha afectat també el Partit Popular de les Illes Balears.

El secretari general de la formació conservadora a les Illes, Toni Fuster, deia que era “una autèntica vergonya” que companys de partit “posin mà a la caixa”. Tot i això, Fuster defensà que “no té molta coherència” que el PSOE presenti una moció de censura. La sentència de Gürtel se suma a la competició amb Ciutadans i a la divisió interna provocada per les decisions de la delegada del govern espanyol a Balears, Maria Salom, sobre les ajudes a la llengua pròpia i el decret de català a la sanitat.

El secretari general del PP d’Andratx, Ángel Hoyos, va presentar la seva dimissió i es va mostrar “decebut” amb el partit i la sentència del cas Gürtel.

L’exsecretari general i expresident de Noves Generacions (NNGG) del PP a les Balears, Andrés Ferrer, també ha abandonat recentment el partit. Ferrer va afirmar que es tractava d’una decisió “trista i personal” i va criticar l’actual direcció del partit, que presideix Biel Company.

Abans de la sentència del cas Gürtel ja havien aparegut informacions i rumors que afirmaven que alguns batles del PP a la Part Forana podrien estar pensant a formar un partit, preocupats per l’ascens de Ciutadans i la manca de lideratge de Biel Company.

stats