Política 22/05/2018

Armengol demana perdó per les avaries del tren

La diputada del PP Núria Riera ha dit que aquesta era una “legislatura perduda” pel que fa als serveis ferroviaris

Jaume Ribas / Efe
1 min
Un tren d'SFM

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assegurat avui que “tenim un bon servei de xarxa ferroviària”, però ha demanat perdó per “una sèrie d'averies” que la setmana passada varen afectar el tren a Mallorca i que varen ser provocades per un llamp.

“Són qüestions en què a vegades no s'hi pot fer res”, ha dit la presidenta, la qual, com també ha fet el conseller de Territori, Marc Pons, ha assegurat que aquesta setmana se suplirà el servei elèctric i la pèrdua de potència a la xarxa que es va perdre després que un llamp impactàs a l'estació de Son Costa.

El líder d'El Pi, Jaume Font, ha proposat al Govern que se solucionin els retards i les incidències amb un sistema de busos que reculli els passatgers quinze minuts després que es produeixi una averia i els pugui dur fins al lloc de destinació.

La diputada del PP Núria Riera també s'ha interessat per la mobilitat i ha acusat el conseller responsable, Marc Pons, d'haver gestionat una “legislatura perduda” pel que fa al transport ferroviari.

D'altra banda, el conseller de Territori i Mobilitat ha donat dades de l'augment del fons per al manteniment de la xarxa dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i les ha comparades amb les de la legislatura passada, en què l'actual president del PP, Biel Company, va gestionar la mobilitat al Govern de José Ramón Bauzá.

stats