Política 15/05/2018

Armengol titlla de "lamentable" la persecució del català de les administracions públiques

La presidenta recorda que Maria Salom va defensar l'Estatut d'Autonomia davant el Congrés dels Diputats

Sabrina Vidal
1 min
Armengol titlla de "lamentable" la persecució del català de les administracions públiques

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, considera "lamentable i decebedor" que les administracions de l'Estat, "pagades amb doblers públics", es dediquin a perseguir "un tret identitari com la llengua".

Així es referia a la pregunta de la diputada de Formentera, Sílvia Tur, sobre l'ofensiva de l'Estat contra la llengua pròpia arran dels contenciosos contra els ajuntaments per les subvencions per a la retolació dels establiments en català, unes ajudes que les dues interlocutores han recordat que fa més de 20 anys que s'atorguen.

La presidenta Armengol ha criticat que les decisions de Maria Salom, delegada del govern espanyol, "van en contra dels ciutadans d'aquestes illes", i ha reclamat que es dediqui a trobar més efectius policials amb vista a l'estiu, entre altres coses. Armengol ha lamentat que "el senyor Company encara no s'ha aclarit", referint-se a la llengua. En aquest sentit, ha recordat que el grup parlamentari popular sortí del ple durant l'aprovació de la derogació de la Llei de símbols.

Abans d'acabar, Armengol ha recordat la importància de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, que defensà precisament Maria Salom al Congrés dels Diputats.

stats