Armengol intervindrà dimarts al Parlament per valorar el govern de Sánchez

En el ple de la institució també es designarà Toni Fuster com a substitut de José Ramón Bauzà al Senat 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, respondrà dimarts que ve al ple del Parlament una pregunta del portaveu del grup popular, Biel Company, sobre si el govern que presideix Pedro Sánchez "és positiu" per a les Balears, segons informa Efe. L'opinió d'Armengol sobre el govern serà una de les qüestions que es debatran a la Cambra balear dies després de la convocatòria d'eleccions generals per al 28 d'abril. 

El ple del pròxim dimarts començarà amb la designació de Toni Fuster (PP) com a senador en representació de Balears en substitució de José Ramón Bauzá, segons figura en l'ordre del dia.

En el torn de control de l'activitat del Govern, els diputats preguntaran sobre el procés de selecció del cap de Nefrología de Son Espases, la connectivitat aèria, el transport aeri sanitari, la creació de la reserva marina de l'illa de l'Aire de Menorca, la condonació del deute de la Comunitat per part del govern central i el lloguer turístic, entre altres qüestions.

A més, el grup parlamentari popular interpel·larà el govern en relació amb la seva política d'habitatge.

El ple debatrà també una proposició no de llei del grup parlamentari Podem sobre les jubilacions anticipades per instar al govern central a modificar la Llei de la seguretat social per, entre altres mesures, reduir els coeficients reductors quan s'hagin cotitzat més de 35 anys i suprimir-los en cas que la cotització sigui de 40, i que la pensió es redueixi un 0,5% per cada mes complet que falti fins a l'edat legal de jubilació. 

A més, el ple debatrà una altra proposició no de llei plantejada per la diputada del Grup Mixt Montse Seijas sobre la instal·lació del segon cable de connexió elèctrica amb Menorca.

Seijas ha presentat la proposta per la via d'urgència perquè existeixi un nou mandat per instal·lar el segon cable elèctric que connectaria Mallorca amb Menorca, "ja que després de l'avaria del primer, el segon cable sol·licitat passaria a ser l'únic", ha explicat la diputada. 

Assenyala que, a pesar que el govern central ja ha convocat eleccions, considera que "seria un desistiment del Parlament balear que no existís per escrit aquesta sol·licitud perquè Menorca disposi d'un segon cable que asseguri la connexió elèctrica”.

D'altra banda, durant la sessió de control al Govern, Seijas preguntarà al conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, sobre la situació dels residus, abocadors i abocadors il·legals a Menorca.
 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF