Política 13/03/2018

Armengol explica que el PSOE abandonà el Pacte Educatiu a l’Estat perquè està infrafinançat

La presidenta retreu la pregunta al líder de Ciutadans, que a les Balears no ha participat en la comissió educativa per fer una nova llei. “Comportin-se”, ha dit

Sabrina Vidal
1 min
La presidenta del Govern de les Illes Balears avui al Parlament

PalmaLa presidenta Armengol considera que la proposta econòmica de 5.000 milions d’euros a afegir en el sistema de finançament autonòmic fins al 2025 és “infrafinançament educatiu”. Aquest és el motiu pel qual el PSOE de Pedro Sánchez ha rebutjat continuar amb un Pacte Educatiu a escala estatal.

A l'Estat “no hi ha participació, la majoria de la comunitat educativa s’ha manifestat contra les propostes del PP i Ciutadans i no hi ha doblers”, ha afegit la presidenta en resposta a Xavier Pericay.

El líder de Ciutadans ha retret a la presidenta l’actuació del seu líder en l'àmbit estatal i li ha recordat que “si es deroga la LOMQE tornam a la LOE i tornam als resultats que han donat aquestes lleis”.

Pericay ha insistit en la necessitat d’arribar a un consens a tot l'Estat perquè, si no, “el desenllaç està cantant, no hi haurà una llei consensuada per una àmplia majoria”.

Per la seva banda, la presidenta del Govern s’ha mostrat sorpresa del retret del líder de Ciutadans, qui a l'Arxipèlag no participa en la comissió d’Educació que treballa en la futura llei autonòmica.

Pericay ha contestat que “creuen que només vostès i els seus xotets de cordeta de Podem són els únics dignes per parlar d’educació en aquesta comunitat”.

stats