Política 18/02/2020

Armengol exigeix a Vox que "deixi d'assetjar i insultar" els docents

La presidenta del Govern nega cap adoctrinament a les aules i recorda que la llibertat de càtedra és un dret fonamental

Maria Llull
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts en el ple del Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha plantat cara a Vox durant el ple del Parlament d'aquest dimarts i ha exigit al partit d'extrema dreta que deixi "d'assetjar" i "insultar" els docents de les Balears. Armengol ha negat que es faci cap adoctrinament als centres educatius de les Illes i ha recordat que la llibertat de càtedra dels professors és "un dret fonamental".

El portaveu de Vox, Jorge Campos, ha posat sobre la taula de debat la gravació d'una classe de Valors Ètics de l'IES Emili Darder, la qual es va fer pública ahir dilluns a diversos mitjans estatals. Per la seva banda, la Conselleria d'Educació va indicar que és "il·legal" fer cap enregistrament sense autorització prèvia.

"En aquesta comunitat autònoma ja vàrem patir l'extrema dreta i un govern amb crispació en el sector educatiu amb José Ramón Bauzá", ha continuat Armengol. A més, la presidenta ha explicat que és "Inspecció Educativa" qui ha de valorar aquestes qüestions. "Deixi d'assetjar els professors de la Comunitat Autònoma", ha dit. "L'autonomia dels centres és fonamental i cal respectar la llibertat de càtedra, un dret fonamental reconegut pel Tribunal Constitucional", ha continuat Armengol. "Deixi d'insultar la gent que treballa per millorar la nostra societat", ha sentenciat.

stats