Armengol: “Això és una decepció”

La presidenta del Govern lamenta que la convocatòria d’eleccions endarrereixi decisions importants a les Balears

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimecres que la convocatòria d’eleccions generals per al proper 10 de novembre és una “decepció” i ha lamentat que decisions importants per a les Balears hauran d’esperar.

"Això és una decepció. És un fracàs de la política no poder resoldre el que es va dir a les urnes el 28 d'abril", ha assenyalat Armengol. "Hi ha dues coses que em preocupen: que la ciutadania pugui sentir que la política no serveix per solucionar problemes, i els reptes pendents de les Balears després de cinc anys d'inestabilitat i de poca solidesa del govern", ha afegit.

La presidenta balear ha demanat una "participació massiva" el 10 de novembre perquè torni a "sorgir un govern progressista".

Malgrat no assenyalar cap responsable de la situació de manera concreta, Armengol ha indicat que "tothom té la seva quota de responsabilitat". "La gent vota programes i partits, i com quedi la majoria no és responsabilitat seva", ha continuat.

La cap de l'Executiu també ha volgut destacar que aquesta situació no afecta la solidesa del govern de coalició a les Balears. "Ens afecta perquè hi ha decisions que no poden esperar, però no a la nostra gestió". Així i tot, Armengol ha assegurat que aquesta situació no canvia el compromís de la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, respecte del pagament de les bestretes del sistema de finançament. "Arribarà abans de tancar el 2019".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF