Política 25/02/2019

Armengol denunciarà el govern espanyol si no compleix amb el REB

La presidenta ha defensat aquest dilluns la modificació del Règim Especial de Balears

Ara Balears
2 min
Armengol durant el ple d'aquest dimarts.

PalmaLa presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha defensat aquest dilluns la modificació del Règim Especial de Balears (REB) i ha assenyalat que "les lleis han de complir-se; si no es compleixen has d'anar als tribunals, això és el que succeeix en un estat de dret com el nostre, no hi ha marge".

Armengol ha destacat, també, que la modificació del REB per part del Consell de Ministres a través d'un decret llei i un avantprojecte de llei suposa un gran avanç per a les Illes Balears i els seus ciutadans. "Si no es compleixen, evidentment tenim la força jurídica per anar als tribunals", ha deixat clar la presidenta autonòmica.

Armengol ha subratllat que el referit decret llei garanteix que les Balears se situïn cada any "com a mínim" en la mitjana d'inversió estatal de les comunitats autònomes. "És un avanç increïble", ha indicat.

També ha volgut ressenyar que no coneix cap text legal a Espanya que "marqui tan clarament" quina quantitat de recursos ha de dedicar l'Estat a les Balears cada any a través dels pressupostos generals de l'Estat. Sobre les crítiques de CC (Coalició Canària) i el president canari, Fernando Clavijo, al REB balear, Armengol ha defensat les polítiques del "diàleg, de sumar esforços i d'aliances" entre les comunitats autònomes.

En aquest sentit, Armengol està "contenta" amb el treball conjunt de les Balears, les Canàries i Ceuta i Melilla perquè ja sigui una realitat el descompte del 75% per als seus residents en el transport aeri. "El senyor Clavijo hauria de pensar d'aquesta manera, que l'important és sumar esforços per explicar a la resta d'Espanya què és el que significa viure en unes illes", ha comentat Armengol.

La presidenta socialista s'ha mostrat partidària de defensar els interessos dels ciutadans i no dels partits polítics, i ha afegit que no entrarà en "controvèrsies" amb el govern canari.

stats