Política 05/10/2019

Armengol demana més mobilització que mai el 10-N perquè "el fantasma de l'extrema dreta és real"

La presidenta del Govern ha destacat "l'alegria" que suposa per als socialistes anar a votar, perquè "hem lluitat per la democràcia" durant els 140 anys del partit

Ara Balears
2 min
Imatge del Consell Polític dels socialistes balears

PalmaLa secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat, durant el Consell Polític dels socialistes balears que s'ha fet aquest dissabte, que el 10 de novembre hi hagi més mobilització que mai perquè "el fantasma de la dreta i l'extrema dreta ja no és tal, sinó que és real, governen i les polítiques que apliquen són ben reals".

Unes polítiques, ha dit Armengol, que afecten "el cor i la butxaca dels més febles, de la classe mitjana, dels joves i dels pensionistes", tal com ja passa "a Andalusia, Madrid i allà on governen". En contraposició, la presidenta ha exposat que els socialistes "som un partit d'esquerra, progressista i que sap defensar els drets dels més vulnerables" des de "l'ecologisme i el feminisme".

Per això, ha insistit que "és més necessari que mai" que el 10 de novembre "guanyem i bé les eleccions", perquè "necessitam un govern sòlid i estable amb el qual compartir el full de ruta de progrés que ja tenim traçat per a les Balears". "Espanya fa cinc anys que està paralitzada i no podem continuar en l'interinatge", ha recordat.

El PSIB-PSOE afronta aquesta nova cita electoral en una situació institucional "millor que mai i, per tant, amb més responsabilitat que mai", ha destacat la secretària general. No obstant això, també ha insistit en el fet que aquesta campanya serà "breu però intensa, plena d'emocions, il·lusions i compromís, pensant en tot moment en la gent que volem servir".

La secretària general, així mateix, ha subratllat que, per als socialistes, "és una alegria anar a votar", perquè "hem lluitat per la democràcia" i ha recordat la força dels socialistes, precisament, quan "ens toquen el cor i les estranyes", per exemple, "quan es defensa que un dictador hagi d'estar a un mausoleu amb honors públics". "No podem mirar el futur si no tenim ben tancat el passat", ha asseverat.

En aquest sentit, Armengol ha posat en relleu que a les Illes Balears, amb un govern "seriós, rigorós i capaç de prendre decisions", s'ha avançat amb lleis com la de fosses i de memòria democràtica, "que honoren la nostra Comunitat Autònoma".

La presidenta també ha posat exemples més recents i en altres sentits, com les mesures preses per mitigar els efectes de la caiguda de Thomas Cook. "Hem estat capaços, des de les institucions i amb la societat civil, de prendre mesures immediates per pal·liar-ne els efectes negatius, sobretot per als treballadors i treballadores".

A més, ha recordat algunes de les polítiques engegades la legislatura passada en qüestions com la lluita contra la precarietat laboral, les desigualtats, la violència masclista i el canvi climàtic, unes mesures que "ens col·loquen a l'avantguarda del socialisme espanyol" i que són fruit "d'escoltar tothom, de plantejar noves idees, d'avançar-nos en la manera de pensar i de prioritzar els recursos públics".

Respecte d'això, Armengol ha reiterat la importància de comptar amb un govern d'Espanya "estable, fort i presidit per Pedro Sánchez, que tingui la mateixa sensibilitat i que vulgui contribuir a millorar la vida de la gent" per tal de consolidar tots aquests avenços.

stats