Política 14/06/2020

Armengol defensa l'estat federal i qualifica les videoconferències de presidents com "un bon assaig"

La presidenta de les Illes demana que es mantingui la comunicació constant generada per l'estat d'alarma per prendre les decisions de manera més compartida

M. F.
1 min
Reunió per vídeoconferència dels presidents i presindentes autonòmics amb el president del govern espanyol

PalmaAquest diumenge ha tingut lloc la darrera de les videoconferències de presidents que s'han duit a terme cada setmana en 14 ocasions amb motiu de l'estat d'alarma. La presidenta Francina Armengol, que ha defensat que és partidària d'un estat federal, creu que aquesta manera de funcionar amb comunicació constant ha estat un "bon assaig" en el camí de prendre les decisions de manera més compartida.

Armengol ha assenyalat que aquest "sistema de diàleg i de consens amb trobades i telefonades constants ha establit una manera de treballar que és positiva per a Espanya". A continuació, ha dit que "no s’hauria d’acabar, ja que hauria de ser la manera d'aplicar les polítiques entre tots i entre totes".

La presidenta ha valorat positivament els resultats aconseguits per als interessos de les Illes Balears al llarg les conferències, entre els quals ha mencionat la possibilitat de tenir un pla pilot abans de l'arribada generalitzada del turisme.

stats