Política 13/11/2018

Armengol defensa el decret per fer pagar l'impost de les hipoteques a la banca

El líder del PP, Biel Company, defensa que l'acabaran pagant els ciutadans i anuncia que el suprimirà, si governa

J. R.
2 min
Armengol respondrà a diverses questions sobre el REB.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat avui al Parlament el cobrament i la inversió a les Illes Balears dels 120 milions d'euros que es recapten amb l'impost d'actes jurídics documentats sobre hipoteques. Armengol ha advertit al cap de l'oposició i líder del PP, Biel Company, que si l'executiu autonòmic no cobràs aquest impost, la recaptació milionària no es destinaria a atendre ni la sanitat pública, ni l'educació, ni les necessitats socials, que "són serveis bàsics".

A més, la presidenta ha destacat les deduccions fiscals previstes pel Govern per al proper any per als ciutadans que comprin un habitatge, una mesura que beneficia, sobretot, els "més febles". L'executiu de Pedro Sánchez va impulsar la setmana passada el canvi legal perquè els bancs paguin aquest impost després de la decisió del ple de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem, segons la qual ha d'anar a càrrec dels clients. Armengol ha criticat l'"estocada insòlita" al Poder Judicial que va suposar la decisió del Suprem, que va canviar el criteri inicial que havien de ser els bancs els que havien de pagar aquest impost.

El PP hi torna amb la rebaixa fiscal

Per la seva banda, el portaveu del PP, Biel Company, s'ha mostrat convençut que al final els bancs carregaran indirectament aquest impost als clients i ha insistit que "l'impost el pagarem tots nosaltres". A més, els conservadors han aprofitat el debat per exigir al Govern que presenti una baixada generalitzada d'impostos a les Balears, que, asseguren, és el que faran ells si tornen a governar després de les properes eleccions de maig.

"Pugin al nostre carro, baixin impostos i es posin del costat de la gent", ha demanat el president del PP, que ha reafirmat que el seu partit eliminarà el referit gravamen per la compra d'habitatge habitual. Després d'aquest darrer discurs a favor de la rebaixa fiscal, Armengol ha retret a Company la seva "falta de credibilitat", ja que el president del PP va formar part del Govern de Bauzá, que va incrementar fins a un 20% l'impost d'actes jurídics documentats.

stats