Política 29/09/2019

Armengol debatrà dimarts amb l'oposició sobre la fallida de Thomas Cook

La presidenta del Govern haurà de respondre 9 de les 22 preguntes previstes

Ara Balears
1 min
Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, respondrà en el ple de dimarts les preguntes de portaveus de tres grups de l'oposició relatives als efectes sobre el sector turístic de la fallida de l'operador turístic Thomas Cook i a les actuacions previstes per atenuar-ne l'impacte.

El líder del PP, Biel Company, plantejarà a Armengol en el torn de preguntes de la sessió parlamentària un debat sobre el model turístic de l'Executiu d'esquerres, al qual amb tota seguretat al·ludirà a l'enfonsament de l'operador turístic britànic, mentre que el portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, i el de Vox, Jorge Campos, preguntaran expressament per les conseqüències de la crisi de Thomas Cook.

Les qüestions de Pérez-Ribas i Camps ja estaven incloses en l'ordre del dia del darrer ple, però van ser ajornades per l'absència per malaltia de la presidenta, que en la sessió de dimarts haurà de respondre 9 de les 22 preguntes previstes.

Armengol també abordarà un altre dels temes d'actualitat política de les darreres i les pròximes setmanes, les eleccions generals del 10 de novembre, per les quals li preguntarà directament Biel Company. Així, demanarà si la presidenta considera la convocatòria dels comicis "positiva per a les Balears". Indirectament, al·ludeix també a les eleccions estatals una pregunta de Jaume Font, el portaveu d'El Pi, sobre quan pensa Armengol que s'aprovaran els pròxims pressupostos generals de l'Estat.

El torn del control al Govern centrarà l'interès del primer ple de la Cambra a l'octubre, en el qual es debatran, així mateix, una interpel·lació sobre transport marítim, una moció, una proposició no de llei sobre matèries d'Hisenda i una altra proposició no de llei sobre turisme de creuers.

stats