Política 23/09/2019

Armengol sobre la convocatòria d'eleccions: "Quan no hi ha acords, tots els partits tenen la seva part de culpa"

La presidenta del Govern insta els ciutadans a anar a votar per assegurar que hi pugui haver un "govern estable" al més aviat possible

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol. / ISAAC BUJ

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assenyalat aquest dilluns al programa 'Els dematins' d'IB3 que entén la decepció dels ciutadans per la convocatòria de noves eleccions i ha reconegut que, "quan no hi ha acords, tots els partits tenen la seva part de culpa. La culpa també és de Podem i la dreta per haver bloquejat la formació d'un govern".

En aquesta línia, Armengol ha instat els ciutadans a anar a votar per assegurar que hi pugui haver un "govern estable" al més aviat possible. "Em preocuparia que hi hagués una suma de PP, Cs i Vox. Ja hem vist que no han tardat ni cinc minuts a fer pactes en altres territoris i el tipus de polítiques que fan. Val la pena anar a votar el 10 de novembre", ha destacat.

La presidenta del Govern s'ha referit a la cultura dels pactes que hi ha a les Illes i que manca en l'àmbit estatal. Armengol ha exposat que és bastant evident que "la cultura de pactes i la situació a Espanya no està tan desenvolupada. Aquí hem demostrat que això funciona".

Per altra banda, Armengol també ha parlat de la recent polèmica pel descompte de resident. La presidenta ha subratllat que el descompte de resident no s'ha de lligar a la renda i que "el més lògic seria poder posar un sostre als preus dels bitllets d'avió i de vaixell, però és el Ministeri de Foment qui en té les competències".

Quant al finançament dels 177 milions d'euros, Armengol ha afirmat que "s'està cercant la fórmula per rebre aquests 177 milions" i ha recordat que el govern espanyol està funcionant amb els darrers pressupostos del govern de Rajoy.

Finalment, la presidenta del Govern balear ha defensat que són un govern rigorós que "gestionam per garantir més drets socials, per fer escoles i centres de salut, per aplicar la Llei de dependència i per continuar fent polítiques actives d'ocupació".

stats