Política 24/12/2018

Armengol considera que la represa del diàleg amb la comunitat educativa ha estat el millor moment de la legislatura

A més, assegura que la nota del Pacte en aquests quatre anys "està per sobre del notable"

Ara Balears
2 min
Moment de l'entrevista d'Armengol al programa Al Dia d'IB3

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha manifestat aquest dilluns que el millor moment de la legislatura, pel seu significat, ha estat la represa del diàleg amb la comunitat educativa. Armengol ha descrit aquest moment com a "màgic, perquè va començar un diàleg absolutament necessari en un aspecte fonamental per a la societat com és l'educació", ha explicat en una entrevista al programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio.

La presidenta ha exposat que el Pacte de govern que encapçala es mereix una nota "per sobre del notable" perquè ha estat "coherent amb els seus compromisos" per a aquesta legislatura.

Armengol ha destacat que el Govern està executant "els Acords pel Canvi" signats a principi del mandat i ha demostrat ser "sòlid", amb mesures com la recent aprovació de l'últim pressupost de la Comunitat de la legislatura, per la qual cosa considera que "malgrat les diferències i les discrepàncies que existeixen, tot ha funcionat molt bé".

A més, Armengol ha afirmat que està orgullosa d'un Govern "capaç de recuperar la pau social perduda la passada legislatura" i que li agradaria ser recordada com una presidenta "que va retornar drets i llibertats a la ciutadania".

Quan li han demanat per les persones que més admira en política, la presidenta ha mencionat Pasqual Maragall, Obama i Francesc Antich, qui ha dit que és qui més l'ajuda i li dona "uns consells fantàstics".

Farmacèutica de formació, Armengol preveu tornar a aquesta professió quan abandoni la política. "Els primers anys exercia de farmacèutica i tornaré a això", ha assenyalat. "Sí que em veig, en deixar la política, combinant la farmàcia amb estades de mesos a fora per col·laborar amb projectes de cooperació", ha afegit.

La presidenta s'ha referit també als dos nins sahrauís que ha acollit i que passen una bona part de l'any a Mallorca estudiant: "És la millor experiència de la meva vida, és el que em fa més feliç".

Amb tot, Armengol ha assegurat que dedica les festes a la seva família i a complir les típiques tradicions, com berenar de xocolata amb ensaïmades. Com a propòsit d'any nou, es fixa "aprimar i fer esport, com tothom" i als Reis els demana salut per a tots.

stats