Política 30/01/2018

Armengol: "Les coses s'estan fent bé i confiam que els ciutadans ens renovin la confiança"

La presidenta del Govern de les Illes Balears està convençuda que la gestió del Pacte parla per si sola i que els ciutadans ho tindran en compte en les properes eleccions del 2019

Bernat Gual
1 min
El portaveu del PSIB, Adreu Alcover, i la president del Govern, Francina Armengol, avui al Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, assegura que l'executiu autonòmic compleix els Acords pel Canvi pactats al principi de la legislatura, que funcionen amb rigor i donen prioritat a les persones. Per aquest motiu, confia que els ciutadans ho sabran valorar i els donaran la confiança amb vista a una segona legislatura. També ha reconegut que s'havien acabat les majories absolutes en aquesta comunitat i ha dubtat de la capacitat de diàleg del Partit Popular de les Illes, una formació que ja parla d'acords amb altres partits com Ciutadans o El Pi per poder formar govern.

Armengol, que ha comparegut avui en roda de premsa per valorar l'actualitat política, ha criticat la immobilitat del Govern central i s'ha mostrat preocupada perquè encara no hagués aprovat els pressupostos d'enguany. Segons la presidenta, aquesta paralització estatal té conseqüències negatives per a les arques de la Comunitat Autònoma.

Sobre el pacte educatiu, Armengol ha criticat que Ciutadans s'hagués retirat de la ponència que debatia la Llei d'educació. "No compartim la visió centralista de Ciutadans, la competència educativa és autonòmica" ha puntualitzat.

Per una altra banda, la líder socialista ha reiterat que no quedarà ni una sola plaça sense cobrir en el sistema públic de salut balear per motius lingüístics.

stats