Política 22/07/2019

Armengol confia que Sánchez presideixi "un govern sòlid" amb Unides Podem

La presidenta balear ha reclamat "estabilitat" per "millorar el sistema de finançament de les Illes Balears

Ara Balears
2 min
Armengol aprofita l'acte dels premis Ramon Llull per recordar la importància d'aprovar un nou REB

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, advoca perquè el candidat a l'Executiu i actual president en funcions, Pedro Sánchez, arribi a un acord de governabilitat amb Unides Podem per crear "un govern sòlid", garantir l'estabilitat durant la legislatura i millorar el sistema de finançament per a les Balears.

Armengol, que ha acudit aquest dilluns al debat d'investidura de Sánchez en el Congrés dels Diputats, ha assegurat a la premsa que el discurs del líder socialista ha estat "molt sòlid," ja que ha abordat aspectes relacionats "amb la recuperació i la consolidació dels drets" dels ciutadans.

La presidenta ha explicat que, encara que no forma part de la negociació entre Sánchez i el líder de la formació morada, Pablo Iglesias, confia que es posin d'acord i es pugui desenvolupar un projecte polític "molt compartit pel progressisme i per l'esquerra", ja que "és necessari per a tots els espanyols".

La presidenta del Govern ha comentat que el discurs de Sánchez "va molt en la línia i el treball" que va fer ella a la institució autonòmica en la passada legislatura i als acords de Bellver que ha acordat l'actual executiu balear.

A més, ha recalcat que el president en funcions ha fet referència a aspectes com l'educació, la lluita contra el canvi climàtic, la diversificació de l'economia i les polítiques en matèria de desigualtats socials, entre d'altres. Armengol ha defensat que apostarà fermament per un sistema de finançament autonòmic que s'ha d'elaborar en aquesta legislatura i ha traslladat la seva intenció d'universalitzar l'educació.

També ha reiterat que les Balears "necessiten les inversions de l'Estat per garantir una xarxa ferroviària a les Illes", per la qual cosa espera que els recursos "arribin a les comunitats autònomes" perquè es puguin posar en marxa aquestes polítiques.

stats