Política 23/05/2019

Armengol acusa la dreta de mentir sobre el català a la sanitat

La candidata del PSIB prefereix no parlar de pactes i demana "deixar votar la gent"

Maria Llull
2 min
La candidata a la presidència del Govern del PSIB, Francina Armengol, durant l'entrevista a IB3.

PalmaLa candidata del PSIB a revalidar la presidència del Govern balear, Francina Armengol, ha carregat aquest dijous durant una entrevista a IB3 contra les crítiques de PP, Cs i Vox pel fet que el català sigui un requisit a la sanitat balear. "Hi ha hagut molta demagògia i s'ha mentit molt. No hi ha cap persona que no sàpiga català que no s'hagi pogut presentar a una plaça", ha indicat –els professionals tenen un termini de dos anys per acreditar els seus coneixements lingüístics–. "Aquestes mentides fan mal a la sanitat", ha afegit.

Armengol ha tret pit d'una legislatura en què s'ha treballat perquè "ningú no quedi enrere" i s'ha estimat més no parlar de pactes postelectorals. "He demostrat que som dialogant, però ara cal deixar parlar la gent. Després de les eleccions ja parlarem de pactes i de fórmules de govern", ha comentat. Davant de la posició d'avantatge del PSIB a les enquestes, la líder socialista ha optat per la prudència. "Les enquestes són enquestes, però les urnes estan buides", ha dit.

Durant l'entrevista, la candidata socialista ha repassat algunes de les promeses del seu partit per a la propera legislatura, com aconseguir 5.000 habitatges socials, la reducció de la llista d'espera a la sanitat i portar el tramvia a l'aeroport i la Platja de Palma.

Un altre dels punts que més ha atacat Armengol ha estat el compromís dels partits de dretes d'abaixar els impostos. "Això vol dir que retallaran", ha afirmat. La candidata ha demanat als ciutadans que "no es deixin enganar per la demagògia", i ha destacat que la fiscalitat que proposa el PSIB és progressiva. "Hi ha un augment –d'impostos– a qui té més patrimoni i una baixada per a les classes mitjanes i baixes", ha assegurat Armengol, qui també ha destacat la recaptació de l'impost turístic.

stats