Armengol, a Vox: "Aquest discurs racista és vomitiu"

La presidenta recrimina a la formació d'extrema dreta els seus atacs a la immigració

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reaccionat amb contundència en el ple del Parlament d'aquest dimarts als atacs que ha fet el representant de Vox, Sergio Rodríguez, als migrants que han arribat a les Illes Balears en pastera les darreres setmanes. "Aquest discurs racista és vomitiu", ha afirmat Armengol, entre els aplaudiments dels diputats d'esquerres, a més de defensar els drets dels migrants.

A més, Armengol ha criticat "la manca de resposta d'Europa" no només a la situació en general dels refugiats que arriben al continent, sinó també en el cas de l'incendi del campament de refugiats de Mòria i dels migrants que estan a l'illa grega de Lesbos. "Qualsevol ciutadà europeu està pensant en la crema de Mòria i les persones que han quedat allà amb la manca de resposta d'Europa. Amb això ens hem de quedar", ha afegit.

Grècia comença a omplir el camp que substitueix Mória

Segons la presidenta, enguany està arribant un nombre similar de migrants al del 2019, i a tots se'ls està fent una prova PCR. Si dona positiu, els afectats són traslladats a un hospital i, si dona negatiu, se'ls porta a un centre de la Península.

Per la seva part, el diputat de Vox, Sergio Rodríguez, ha qualificat la migració de "tràfic d'esclaus del segle XXI" i ha criminalitzat els menors no acompanyats que arriben en pastera. "Són els que formen manades que violen les nostres filles i els que arrosseguen les nostres padrines per robar-los una cadena d'or", ha dit el diputat d'extrema dreta. "Són infants", li ha replicat Armengol.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF