Política 09/01/2020

Armengol: "Sánchez i Iglesias han de posar els interessos de la gent per damunt dels partits"

La presidenta del Govern balear ha parlat del govern de coalició a TV3

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, en una imatge d'arxiu

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha celebrat la investidura de Pedro Sánchez i el govern de coalició. La socialista ha recordat que el més important en un govern de pacte és "el diàleg i posar els interessos dels ciutadans per damunt dels del partit". En una entrevista a Els Matins de TV3, Armengol ha explicat que és "primordial tenir molt clar el full de ruta política per evitar tensions entre els partits del pacte".

La líder socialista ha posat el govern de les Illes Balears com un exemple d'un govern de coalició que "funciona" i ha remarcat que la clau d'aquest èxit és "lluitar sempre pels interessos dels ciutadans de les Illes, el diàleg continu entre les parts que formen el govern i el respecte entre tots". Per a Armengol el problema és que a Espanya "no existeix la cultura de pacte, de govern de coalició". Per a la presidenta "el 28-A ja s'hauria d'haver creat aquest govern de coalició, però potser ha anat bé la repetició electoral per reforçar aquest pacte". Armengol ha assegurat que "tenc claríssim que durant el govern de coalició hi haurà diferències i tensions entre el PSOE i Podem, és inevitable", però per a la presidenta balear el més important és "gestionar aquestes crisis internament i evitar que una diferència suposi una divisió dins el pacte".

Armengol també ha criticat l'actitud de la dreta i l'extrema dreta durant les negociacions i la investidura. "Estan lluitant contra la democràcia, s'han radicalitzat i són incapaços d'acceptar el resultat democràtic". La presidenta ha remarcat que "amb aquesta actitud" el que demostren les dretes és que "no els importa allò que volen i voten els ciutadans, i no han sabut assumir que no els votin a ells". Durant l'entrevista també ha parlat de l'intent d'Arrimadas de convèncer dirigents socialistes per rebutjar l'acord de Pedro Sánchez amb ERC. "A mi no em va telefonar perquè supòs que sabia que no tenia res a fer, en democràcia s'ha de respectar el que volen els ciutadans". A més, Armengol també ha explicat que alguns dels diputats socialistes de les Illes Balears reberen correus electrònics amenaçadors perquè votassin "no" a la investidura de Pedro Sánchez.

La presidenta del Govern balear també ha parlat del conflicte amb Catalunya i ha celebrat la creació de la taula de diàleg. "Tenim un repte territorial, els conflictes polítics s'han de resoldre amb política i amb diàleg". Per a Armengol en les futures reunions entre el govern català i l'espanyol "han d'intentar acostar posicions i sobretot trobar solucions per resoldre el conflicte".

stats