Política 23/05/2018

Armengol acusa Salom "d'utilitzar les institucions de l'Estat per anar en contra de la sanitat"

La delegada del govern, Maria Salom, presentarà un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears contra el decret que regula el català a la sanitat

Ara Balears
1 min
Armengol acusa Salom "d'utilitzar les institucions de l'Estat per anar en contra de la sanitat"

PalmaDesprés que la Delegació del Govern hagi decidit presentar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears contra el decret del Govern que regula el coneixement del català a la sanitat, la presidenta Francina Armengol no ha dubtat a parlar.

Armengol ha acusat la delegada del govern, Maria Salom, "d'utilitzar les institucions de l'Estat per anar en contra de la sanitat" i ha recordat que el text acordat amb el PSIB i MÉS "no impedeix a ningú presentar-se a les oposicions", a les quals s'han presentat 7.400 professionals per accedir a les 5.000 places disponibles.

Això és el que ha manifestat en unes declaracions després que 'Última Hora' avançàs, aquest dimecres, que Salom presentarà "entre avui i demà" un recurs per "l'incompliment de l'article 43 de la Constitució", que fa referència al dret a la protecció de la salut.

La presidenta del Govern ha volgut recordar que el decret, que regula les oposicions del personal sanitari, va ser aprovat el passat mes d'abril i establia que al cap de dos anys d'accedir a la seva plaça, el personal sanitari de nova incorporació havia d'acreditar que tenia el nivell B1 de català.

Recordem que l'actuació de la delegada del govern, Maria Salom, s'ha fet després de l'anàlisi per part de l'equip de Mariano Rajoy dels escrits de l'Advocacia de l'Estat que alertaven de la possible inconstitucionalitat de la norma.

stats