Política 21/07/2020

Armengol, al PP: "Els veig descol·locats per no haver-se sumat al pacte de reactivació"

La presidenta del Govern assegura que no apujarà els impostos

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la seva intervenció davant del ple del Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha retret al PP que estigui "descol·locat per no haver-se sumat al pacte de reactivació econòmica", que sí que inclou "les patronals, els sindicats, els agents socials i partits com Ciutadans i El Pi". Armengol ha respost a una pregunta del president dels populars balears, Biel Company, qui ha reclamat més mesures de reactivació econòmica a l'Executiu.

Company ha demanat a Armengol si plantejarà més mesures per a la reactivació econòmica, perquè les del pla "són totalment insuficients". "Per tenir-lo preparat des de fa tant de temps, fa moltes voltes", ha criticat el president del PP, qui ha ofert l'ajuda del seu partit, sempre que hi hagi "un diàleg sincer".

"Vostès han quedat fora i cerquen justificar-se", ha respost per la seva banda Armengol. La presidenta ha reclamat propostes al PP. "Les Illes Balears es mereixen propostes, actituds positives i valentes, diàleg i consens. Encara els esperam", ha sentenciat.

Armengol també ha assegurat que no apujarà els impostos per pal·liar els efectes de la crisi econòmica del coronavirus. A una pregunta del diputat de Vox, Jorge Campos, ha indicat que el pla de reactivació "no preveu cap pujada d'impostos a les Balears". "Estam cercant més ingressos per finançar els serveis bàsics", ha dit, fent referència al fons extraordinari de 16.000 milions d'euros de l'Estat i a l'acord amb la Unió Europea. "L'acord al qual s'ha arribat a la UE és una bona notícia. Un acord pel qual Espanya rebrà 140.000 milions d'euros, 72.700 dels quals seran transferències", ha explicat. "La posició de Vox i del Partit Popular a escala espanyola i europea era de donar suport a aquells que es volien carregar el sistema de pensions i les ajudes al nostre sistema laboral", ha sentenciat.

Reducció de ràtios a les escoles

D'altra banda, Armengol ha indicat que les escoles, que a hores d'ara estan preparant els plans de contingència per a l'inici del proper curs escolar, reduiran "les ràtios d'alumnes a menys de 25 per temes de seguretat". En aquest cas, la presidenta ha respost a una pregunta de la diputada d'El Pi, Lina Pons, sobre com es garantiran els espais a les aules.

Pons ha criticat que les escoles hagin de demanar als ajuntaments espais per suplir-ne la manca. "Alguns ajuntaments no tenen per pagar la desinfecció com toca i alguns espais no tenen mesures de seguretat ni sortides d'emergència. I si passa res?", ha comentat.

Per la seva banda, Armengol ha valorat positivament la col·laboració entre institucions, i ha assenyalat que Inspecció Educativa està en contacte amb els consistoris per coordinar l'habilitació dels espais. La presidenta també ha destacat que el curs que ve "hi haurà un reforç no tan sols de docents, sinó també de material de seguretat".

stats