Armengol, sobre Joan Carles I: "Continuam treballant amb lleialtat a les institucions, i la Corona en forma part"

La presidenta del Govern subratlla que les responsabilitats d'aquest cas són només "personals" i manifesta el seu respecte per la decisió de la Casa Reial

La presidenta del Govern, Francina Armengol, no ha volgut valorar el paper del govern de Pedro Sánchez respecte de la fugida de Joan Carles I d'Espanya. "El que em preocupa és que les institucions funcionin, i que la democràcia funcioni", ha assenyalat en una roda de premsa posterior a la reunió d'aquest dijous amb el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá. "Continuam treballant amb lleialtat a les institucions, i la Corona en forma part", ha continuat Armengol, qui ha considerat que "ara cal esperar les decisions judicials".

Sánchez no aclareix el seu rol en la marxa de Joan Carles I

Així mateix, Armengol ha considerat que la situació és "poc edificant democràticament parlant" i ha manifestat la seva confiança en "la separació de poders". La presidenta ha subratllat que "les responsabilitats són personals, no de les institucions" i ha manifestat el seu respecte per "la decisió de la Casa Reial".  

Sobre la possibilitat de llevar qualsevol referència a Joan Carles I dels carrers i espais públics, Armengol ha apuntat que "no s'han d'anticipar les decisions". "És veritat que hi ha informacions preocupants, però cal esperar", ha dit.

El PSIB obre la porta a canviar el nom de la plaça de Joan Carles I de Palma

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF