Armengol, a Company: "La democràcia no es defensa al costat de l'extrema dreta rància i racista"

El president del PP acusa la cap de l'executiu d'aliar-se amb l'independentisme

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha respost a les acusacions del president del PP, Biel Company, d'aliar-se amb l'independentisme. Company li ha demanat "si aquesta és la millor manera de defensar els interessos dels ciutadans de les Balears". "La democràcia no es defensa al costat de l'extrema dreta rància i racista", li ha dit per la seva part Francina Armengol, que ha retret amb vehemència la participació dels populars balears a la manifestació contra el govern de Pedro Sánchez de diumenge passat a Madrid, al costat de Vox.

Per la seva part, Company ha fet referència als recents tuits del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i del director general de Desenvolupament Tecnològic del Govern, Benjamí Villoslada. El president del PP balear ha criticat els comentaris d'Ensenyat sobre els presos polítics catalans i els de Villoslada sobre l'extrema dreta i ETA.

D'altra banda, Company ha retret a la presidenta que s'aliàs amb Puigdemont per millorar el finançament de les Balears l'any 2016. "Al final, no s'ha aconseguit res de res", ha dit.

"El veig obsessionat amb Catalunya. Jo estic obsessionada amb les Illes Balears i a millorar la vida dels seus ciutadans", li ha respost Francina Armengol, que ha explicat que el Govern ha fet aliances amb moltes comunitats, a més de Catalunya, com les Canàries, Múrcia, el País Valencià i el País Basc. "Què li passa amb Catalunya? Creu que no és part d'Espanya?", ha demanat la presidenta amb ironia.

"Qui creu que Catalunya no és Espanya és vostè, i no ha estat capaç de dir-ho", ha replicat Company entre els aplaudiments dels diputats del PP mentre el president del Parlament demanava silenci.

Segons Armengol, "els interessos de les Illes Balears es defensen amb pau a les escoles, més metges, renda social, lleis com les de residus i canvi climàtic, i polítiques d'ocupació i igualtat". La presidenta ha afegit que les Balears no es defensen "ballant pasdobles a la plaça de Colón" de Madrid. "La democràcia es defensa amb el respecte, el diàleg i la recerca de solucions compartides, no al costat de l'extrema dreta rància i racista", ha afegit la presidenta. "No es trobarà al costat de l'odi, la crispació i la divisió", ha sentenciat.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF