Política 19/03/2019

Aprovat el nou reglament del Parlament que prohibeix les preguntes d'autobombo als partits del Govern

Els diputats no adscrits que abandonin o siguin expulsats del seu grup parlamentari no tindran els mateixos drets ni recursos materials i humans

K. O.
1 min
El Parlament balear

PalmaEls partits del Govern ja no podran formular preguntes d'autobombo al mateix Executiu a les sessions de control dels plens del Parlament, després que s'hagi aprovat la reforma del reglament de la Cambra aquest dimarts, pactada per tots els grups, que entrarà en vigor després de les eleccions del 28 d'abril. D'aquesta manera, només formularan preguntes als membres del Govern sobre la seva gestió els representants dels partits que no formin part de l'Administració autonòmica.

Una altra novetat important és la que afectarà els diputats no adscrits a cap grup parlamentari. A partir de l'aprovació del nou reglament, els diputats que abandonin o siguin expulsats del seu grup parlamentari no passaran a formar part del Grup Mixt. Seran diputats no adscrits i no tindran els mateixos drets ni recursos materials i humans que els parlamentaris que sí que formin part d'un grup. Encara que tindran el mateix sou que la resta dels diputats, no tindran cap retribució complementària.

En cada sessió parlamentària es tramitaran com a màxim dues interpel·lacions, només una per grup. A més, la resposta del Govern a les preguntes escrites que formuli l'oposició hauran de ser "clares i precises". El nou reglament recull que els diputats que no tinguin dedicació exclusiva percebran dietes, i que el president de la Cambra sí que haurà d'exercir el seu càrrec amb exclusivitat. A més, les retribucions, dietes i indemnitzacions que cobrin els diputats es publicaran a la web del Parlament trimestralment.

stats