Política 11/04/2019

Antoni Pastor: "Per què no recuperam l'esperit de consens entorn de la llengua?"

Els regionalistes han presentat una moció per a la defensa, la protecció i la promoció del català al Consell de Mallorca, amb la presència de Sa Fundació

K. O.
1 min
Un home amb la bandera mallorquina, en suport de la intervenció del president de Sa Fundació

Palma"Que, 33 anys després, el debat sobre la llengua a les Balears sigui una qüestió diària, ens obliga a reconèixer que alguna cosa no hem fet bé", ha lamentat el portaveu d'El Pi, Antoni Pastor, aquest dijous al Consell de Mallorca en referència al discurs que Joan Pons Torres, director de Sa Fundació, que ha tingut el suport de Ciutadans. Tant Pons com el partit taronja s'han mostrat en contra de la moció proposada pels regionalistes que tenia la intenció defensar, protegir i promocionar la llengua catalana a l'illa. "Per què no recuperam l'esperit del 1986, el consens entorn de la llengua?", s'ha demanat Pastor, després de llegir les declaracions d'un exconseller del PP de l'època que demostrava un acord entre totes les formacions polítics fidels a l'Estatut d'Autonomia.

Pons ha manifestat que "la qüestió de fons no és si hem parlar català, sinó com defensam les nostres modalitats lingüístiques". Des de Ciutadans, Catalina Serra ha criticat que El Pi confon la unitat de la llengua amb la uniformitat lingüística. En aquest sentit, Pastor ha afirmat que "la gent de fa 30 anys tenia més coneixement que ara pel que fa a aquesta matèria, arribaven a acords", afegint que "la llengua no es mereix els debats diaris que presenciam", ha dit. A la sessió hi ha assistit Neus Sánchez, que fins ara era la coordinadora de la Plataforma per la Llengua a les Illes Balears i que serà la número dos de la candidatura d’El Pi Palma.

stats