Política 10/11/2018

Antoni Noguera: "Ja aplaudirem quan guanyem les eleccions"

Els militants de MÉS voten aquest dissabte per formar les llistes definitives per a les pròximes eleccions

Maria Llull
2 min
El batle Antoni Noguera entra a la sala on es fan les votacions.

PalmaEl batle de Palma, Antoni Noguera, ha arribat al Casal de Barri Joan Alcover passades les 11.30 h per votar en les primàries de MÉS. Aquestes eleccions serviran per acabar de triar els candidats que compondran les llistes de la formació ecosobiranista per a les properes eleccions. Els aplaudiments dels presents s'han sentit just posar un peu dins la sala de votació, amb un ambient gairebé triomfal. "Ja aplaudirem quan guanyem les eleccions", ha dit Noguera enmig de les rialles de tothom i més aplaudiments. Pel passadís del casal, s'han pogut veure rostres prou coneguts. La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago; la directora de l'IB-Dona, Rosa Cursach; la regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de Palma, Neus Truyol; el director general d'Esports del Govern, Carles Gonyalons, i el regidor de Cultura, Llorenç Carrió, han estat alguns dels companys de partit que han volgut participar en el que Noguera ha definit amb l'expressió tòpica de "festa de la democràcia".

Noguera s'ho ha pensat bé abans de votar. Neus Truyol l'ha acompanyat a la taula on han preparat els sobres per a l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca (amb Bel Busquets i Guillem Balboa com a caps de llista) i el Parlament (amb Miquel Ensenyat i Fina Santiago al capdavant). Quan ha votat, han tornat els somriures i les mamballetes. "Estic satisfet i content, perquè s'han presentat molts independents i integrants del moviment associatiu a la llista per Palma", ha dit el batle just després de dipositar les paperetes a les urnes. "Aquestes primàries demostren que som una opció política madura i esperam una alta participació", ha dit.

El batle ha hagut de compartir protagonisme als mitjans amb Mahecor Mbengue, un mallorquí nascut al Senegal que treballa en temes d'immigració i es presenta a aquestes primàries "per ajudar els nouvinguts i fer de Palma un espai d'interrelació i convivència".

Els eixos sobre els quals gira el projecte d'Antoni Noguera per a la pròxima legislatura són "la cultura, la mobilitat sostenible, la lluita contra el canvi climàtic, la diversificació econòmica i l'habitatge". Malgrat el canvi de context polític, Noguera confia que hi haurà "una bona participació". "Tenim un bon equip intern fent feina per a la campanya i estic convençut que anirà bé", ha dit.

Just finalitzar les seves declaracions, el batle de Palma s'ha dedicat a parlar amb els simpatitzants i militants congregats al casal. La 'festa' ha continuat i també ho farà aquest horabaixa. Encara queden mesos per a les eleccions, però la roda dels partits ja està en marxa.

stats