PERFIL
Política 26/02/2019

Antoni Camps, el diputat que creu que l'homosexualitat es pot curar

Les opinions polèmiques marquen la carrera del polític que ara deixa el PP per anar a Vox

Ivan Martín
2 min
El polític ciutadellenc abandona el Partit Popular per a liderar el projecte de Vox a Menorca.

MaóEl terratrèmol polític que ha provocat a Menorca la marxa d'Antoni Camps del Partit Popular per aflilar-se a Vox és el reflex de la seva trajectòria política. Nascut a Ciutadella el 25 de juliol de 1970, aquest llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona ha estat protagonista en diverses ocasions per haver expressat punts de vista polèmics en temes d'especial sensibilitat com l'homosexualitat i l'avortament.

El 1995 fou elegit regidor pel Partit Popular a l'Ajuntament de Ciutadella. De 2007 a 2011 va ser conseller a l'oposició del Consell de Menorca i en fou portaveu d'Hisenda i Economia. Els seus enfrontaments amb dirigents del PSM varen formar part de la vida quotidiana de la institució. Des de 2011 és diputat autonòmic. Ferm defensor de José Ramón Bauzá i del trilingüisme, fou denunciat el 2013 per un grup de professors de l'IES Joan Ramis i Ramis de Maó, per un presumpte delicte contra l'exercici del dret de vaga, coaccions, amenaces, injúries i calúmnies, demanda que finalment va ser arxivada pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

Camps escriu articles a 'El Progrés a Menorca', un espai en el qual ha atacat amb duresa polítics d'esquerres i fins i tot periodistes. Entre les polèmiques més sonades destaquen la iniciativa impulsada pel Fòrum Espanyol de la Família, dirigida a Menorca per Antoni Camps, en contra del matrimoni entre persones del mateix sexe, iniciativa basada en les investigacions d'un psicòleg que afirmava que l'homosexualitat era una malaltia que podria curar-se. Camps argumentà que molts homosexuals ho continuaven sent per pressions dels mateixos col·lectius gais.

Precisament, MÉS per Menorca denuncià l'any 2014 el parlamentari del PP per un presumpte delicte d'injúries i vexació, per haver atacat un oponent polític per la seva condició sexual. El motiu de la denúncia, que es va acabar arxivant, foren uns comentaris al blog de Camps en què insultava al diputat autonòmic de Més per Menorca, Nel Martí davall la signatura d'un pseudònim.

El nudisme a les platges menorquines centrà l'atenció de Camps. El Popular va demanar arenals "familiars" per evitar conviure amb els nudistes. Finalment, el diputat del PP protagonitzà durant la seva etapa de delegat a Menorca de l'Agència Balear de Notícies i de l'Associació Acció Familiar de Balears un dels capítols on va rebre importants crítiques per part dels partits d'esquerra. L'associació fou analitzada a l'època del Pacte, tot i que a l'expedient es va comprovar que alguns dels pagaments es justificaven amb conceptes com manteniment de la pàgina web, i amb subvencions que no superaven la quantitat màxima de 12.000 euros per a justificar-la, l'oposició forçà una comissió d'investigació. El llavors Govern de Jaume Matas destinà 585.000 euros d'ajuts a aquesta entitat que defenia la família tradicional i estava en contra del matrimoni homosexual.

Antoni Camps, un polític que desperta rebuig i crispació a l'esquerra, però que té la suficient capacitat per moure el vot d'una part de la dreta menorquina que veu les polítiques del Partit Popular moderades.

stats