Política 26/02/2019

Antoni Camps abandona el PP i es canvia a les files de Vox

El diputat menorquí renunciarà al seu escó en les properes hores

Maria Llull
2 min
El diputat menorquí, Antoni Camps, en una fotografia d'arxiu.

PalmaEl diputat menorquí Antoni Camps abandonarà el PP i renunciarà al seu escó al Parlament balear per ser el cap de llista de Vox al Consell Insular de Menorca, segons ha avançat IB3 i ha pogut confirmar ARA Balears.

Fonts de Vox han assenyalat que depèn del mateix Camps que es faci pública la renúncia, encara que consideren que no serà més tard de dimecres. Camps explicarà mitjançant una carta els motius que l'han conduït a abandonar les files del PP.

En una entrevista a IB3 Ràdio aquest dimarts, ja ha avançat que la postura de Pablo Casado respecte a la llei d'avortament és un motiu dels motius que l'han duit a prendre aquesta decisió, ja que es considera un "defensor de la vida" i el PP actual "renuncia a la vida".

"Menorca necessita un electroxoc, una política valenta i no veig un PP valent disposat a sofrir un cost per prendre determinades mesures", ha assegurat. Així mateix, ha deixat clar que "per res del món" se'n va ressentit i que només pot tenir paraules d'agraïment cap al partit: "Estic on estic, he arribat on he arribat gràcies al Partit Popular. Li tinc una gran estima".

Per altra banda, ha explicat que "és un procés natural que la gent es vagi recol·locant al partit en què millor se sent representat" i que "d'aquesta manera podrem arribar a més electors". "Necessitam canviar a la situació a Menorca, l'illa que ha sofert més governs d'esquerra", ha conclòs.

Assumpció Pons és la substituta elegida pel PP de Menorca

El Partit Popular de Menorca ha fet públic aquest dimarts un comunicat en el qual demana la renúncia d'Antoni Camps a la seva acta de diputat autonòmic al Parlament balear. Així mateix, li sol·licita que formalitzi la seva baixa com a afiliat de la formació. Camps, per la seva part, ha respost que complirà i atendrà en les pròximes hores les dues peticions del PP.

El comunicat ha estat enviat un cop el partit ha tingut coneixement de les declaracions d'Antoni Camps en les quals reconeixia mantenir contactes amb Vox, i un cop els populars han pogut confirmar que estava "gestionant i participant amb la formació de candidatures de Vox per concórrer a les pròximes eleccions".

El PP de Menorca explica també que la secretaria general, Assumpció Pons, serà la persona que passarà a ocupar el lloc d'Antoni Camps al Parlament balear. Pons ocupa actualment el sisè lloc en la circumscripció de Menorca i ja ha exercit com a diputada autonòmica durant l'anterior legislatura.

stats