Política 21/02/2018

Anna Gabriel reclama que s'acabi l'excepcionalitat a Catalunya

L'exdiputada busca contribuir des de Suïssa a seguir denunciant la causa contra l'independentisme

Ara
2 min
L’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, en una imatge d’arxiu.

BarelonaL'exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha explicat aquest dimecres a TV3 que sol·licitarà asil a Suïssa si Llarena interposa una demanda d'extradició contra ella. "S'està aplicant el dret penal d'enemic. Se'ns vol jutjar pel que som, i no pel que hàgim pogut cometre", ha assegurat Gabriel.

Sobre l'ordre de detenció de Llarena, dictada aquest migdia, Gabriel ha assegurat que no pot fer "res més que seguir reivindicant: que s'acabi l'excepcionalitat a Catalunya, que no hi hagi presos polítics, que s'arxivi la causa i que puguem tornar". "Això no és una lluita estrictament personal", ha insistit.

Gabriel no ha concretat quant de temps preveu quedar-se a Suïssa: "Això no és la meva decisió, sinó que està en mans d'organismes judicials espanyols i suïssos". Amb la seva partida a Suïssa per evitar acudir a declarar davant del Tribunal Suprem (TS) per l'organització de l'1-O, Gabriel ha assegurat que volia "posar un mirall a l'estat espanyol, i posar en evidència que se'ns està perseguint per una actuació política". "El fonament dels delictes que se'ns pretenen atribuir no existeix", diu.

L'exdiputada de la CUP ha enviat una abraçada a Valtonyc i a l'artista censurat a Arco per mitjà d'una entrevista a TV3. "Marxar del país no és una decisió gens agradable: deixes enrere els teus, i és dur i dolorós", ha assegurat. Gabriel considera que des de Suïssa pot "contribuir a seguir denunciant la situació de les persones que són a la presó". Sobre el motiu pel qual va marxar ha explicat que no sabia si quedaria en llibertat o no, però que, a ulls d'una part de l'opinió pública, ja són "culpables". "S'està treballant per convertir-nos en culpables, s'està treballant perquè la presó sigui un lloc normal", ha assegurat.

stats