Política 18/02/2018

Anna Gabriel és a Suïssa preparant la seva defensa i no aclareix si anirà a declarar al Suprem

La CUP assegura que dimarts informarà sobre l'estratègia que seguirà l'exdiputada, que ha enviat un missatge de veu a l'assemblea d'Endavant

Ara
2 min
Anna Gabriel és portaveu de la CUP al Parlament

BarcelonaL'exdiputada de la CUP Anna Gabriel és a Suïssa preparant la seva defensa, segons van confirmar ahir a la nit a través d'un comunicat els responsables de la campanya 'Ni una més', que impulsen la CUP i Alerta Solidària "contra la persecució policial i política del moviment independentista". El comunicat es va distribuir poc després que 'El Periódico' informés del lloc on és Gabriel.

Després de múltiples especulacions sobre el parador de l'exdiputada de la CUP, s'ha confirmat finalment que és a Ginebra des de fa "unes setmanes" per preparar "l'estratègia de defensa davant la causa general que s'instrueix des del Tribunal Suprem". Amb aquest objectiu i per donar la màxima "dimensió internacional" al cas, diu el comunicat, "el contacte amb entitats, institucions internacionals i advocats vinculats a la defensa dels drets civils i polítics davant del Tribunal Europeu de Drets Humans serà una de les línies prioritàries".

El que no aclareix el comunicat és si Gabriel es presentarà al Tribunal Suprem aquest dimecres, dia 21, que és quan ha estat citada pel jutge Pablo Llarena. "Aquest dimarts s'informarà de tot el que fa referència a la declaració prevista" al Suprem, explica el text.

Missatge de veu Gabriel a l'assemblea d'Endavant

La veu d'Anna Gabriel s'ha pogut sentir per primera vegada des que s'ha sabut el seu viatge a Ginebra en la novena assemblea nacional d'Endavant –una de les organitzacions que formen part de la CUP–, celebrada a Reus. En un missatge gravat, Gabriel ha donat valor a la tasca de l'organització i ha afirmat que Endavant és una de les "eines més útils d'intervenció política".

En aquest punt, ha volgut demanar disculpes als militants de l'organització per no ser a l'assemblea, un missatge que també ha fet arribar a través de Twitter.

L'exdiputada de la CUP i militant d'Endavant ha admès que els temps que corren són "temps estranys", però que poden acabar sent temps de "canvis" perquè assegura que de moments així "sempre n'han sortit veritables transformacions". "La persecució política de l'independentisme ara pren noves formes i abasta nous espais", ha explicat Gabriel. Amb tot, l'exdiputada no s'ha referit a la seva localització ni tampoc a l'estratègia judicial que està preparant i, per tant, no ha aclarit si anirà a declarar o no davant el jutge Pablo Llarena.

Aquest divendres Gabriel va expressar a través de les xarxes l'agraïment per l'acte de suport que la seva població, Sallent, havia preparat per a dissabte que ve. En un tuit, deia: "Ens trobem dissabte, contra la persecució política". Tot i que no aclaria si hi seria físicament.

stats