Política 08/10/2019

Ana Pastor: "Crec en la política de la moderació"

L'expresidenta del Congrés admet que hi ha punts de l'anterior programa electoral que "s'han de millorar"

Ara
2 min
Els diputats del PP Ana Pastor, García Egea i Pablo Casado, dimarts durant la sessió del Congrés.

BarcelonaAl posar l'expresidenta del Congrés i persona de màxima confiança de Rajoy, Ana Pastor, de número 2 a la llista del PP a la circumscripció de Madrid el 10-N, el líder popular, Pablo Casado, va confirmar el seu gir cap al centre. Avui, en una entrevista a la Cope, la mateixa Pastor ha reivindicat la "moderació" i ha advertit que no canviarà de "jaqueta en campanya electoral" ni deixarà de "construir ponts" encara que li retreguin que no sigui prou de dretes. "Jo crec en la política de la moderació", ha repetit.

Amb aquest fitxatge, Casado també fa una esmena a la seva aposta d'escorar-se més a la dreta que en les anteriors eleccions generals. En aquest sentit, Pastor ha admès que "hi ha coses de l'anterior programa que s'haurien de millorar o ajustar".

Al ser preguntada per una futura gran coalició PSOE-PP, ha respost que Casado ja va "plantejar a Sánchez grans pactes d'estat" en qüestions de política exterior i de com sostenir l'estat del benestar o les pensions, però ha evitat respondre directament. En canvi, ahir Casado es va mostrar contundent en una dura entrevista a Esradio i va negar que s'estudiés aquesta possibilitat. Pel que fa al president de la Xunta, Nuñez Feijóo, va assegurar en una entrevista a 'La Razón' que el partit que guanyés hauria d'oferir una gran coalició a l'altre partit.

D'altra banda, Pastor també ha carregat contra el PSC després que ahir el grup parlamentari liderat per Miquel Iceta no donés suport a la moció de censura presentada per Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra. "El PSOE a Madrid té un discurs i a Catalunya un altre", ha retret, després de lamentar que en aquesta precampanya del 10-N tothom faci "transvestisme" cap al centre.

stats