Política 01/03/2018

Alternativa per Pollença assegura que ja havia denunciat el cas en nombroses ocasions

Des del partit afirmen que, fins i tot, havien rebut amenaces per haver informat sobre les negligències en matèria urbanística al municipi

Ara Balears
2 min
Alternativa per Pollença assegura que ja havia denunciat el cas en nombroses ocasions

PalmaAlternativa per Pollença ha emès un comunicat sobre les informacions publicades pel diari 'Ultima Hora' respecte de la denúncia al batle de Pollença, Miquel Àngel March.

El partit considera "evidents les conclusions del fiscal" i "confia que el procés judicial pugui aportar la llum necessària a un tema que, malgrat les nostres contínues propostes i denúncies, s'ha volgut mantenir intencionadament ocult durant molt temps".

El partit explica que la disciplina urbanística "ha brillat per la seva absència" durant molt anys i que ja ho havien denunciat a la premsa, al ple i a la Junta de Govern.

A més, denuncia que s'hagi hagut d'esperar que un exarquitecte municipal com Rafel Balaguer es posàs a investigar, atès que "ja vàrem veure la celeritat de la Fiscalia i la inversió de recursos per investigar la denúncia per amenaces de Rafel Balaguer contra el nostre regidor Pepe García, que va quedar absolt".

Respecte de Balaguer, Alternativa per Pollença diu que solia prendre "decisions orientades als interessos dels propietaris i no al bé comú i que no ha dubtat a usar el seu lloc de feina i accés a informació per influir en regidors i decisions polítiques".

El partit assenyala que a Pollença s'ha construït en sòl rústic, a la costa i en zones humides i hi hagut un consum excessiu del sòl, un deteriorament de l'entorn i un creixement desordenat i indiscriminat. A més, afegeix que "els infractors, com a sanció, pagaven un 20% de les obres d’edificació i l'administració ja no feia cap actuació més: l'obra en qüestió no era legal ni es legalitzava, però tampoc no es feia demolir".

Pel que fa als percentatges de les multes, el partit assegura que "tant nosaltres com la Lliga podíem acceptar aquest percentatge mínim del 50% en molts dels casos, però no per sistema, i menys encara quan els infractors eren reincidents, mestres d’obra o hi havia agreujants".

El comunicat conclou dient que esperen que aquesta denúncia "pugui servir per abordar d'una vegada per totes, de manera transparent, una de les problemàtiques més greus del nostre municipi. Només resta la tristesa de saber que haurà fet falta la intervenció de fiscals i jutjats per poder posar llum a un fet respecte del qual nosaltres hem fet múltiples propostes polítiques a tots els altres partits municipals, sense resposta, i per la qual hem estat amenaçats en moltes ocasions".

stats