Política 26/09/2019

Les defenses posen en dubte la confessió dels dos membres dels CDR que haurien admès haver manipulat substàncies explosives

Segons la Guàrdia Civil, dos dels detinguts han reconegut que havien adquirit el "compromís" de cometre alguna acció en el segon aniversari de l'1-O

Ara / Efe
2 min
Almenys dos CDR reconeixen la compra i proves de substàncies explosives

BarcelonaDos dels set membres dels CDR detinguts dilluns acusats dels delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d'explosius han reconegut davant la Guàrdia Civil haver comprat i haver fet proves per a la fabricació d'artefactes. Així ho ha confirmat l'agència Efe, que subratlla que, per ara, només són dos dels detinguts.

Els sospitosos haurien confessat la seva participació en l'adquisició de diverses substàncies per elaborar barreges amb les quals fabricar explosius, després de mostrar-los vídeos i documents gràfics en què apareixen alguns dels arrestats. Així mateix, els dos detinguts han reconegut que havien adquirit el "compromís" de cometre alguna acció "per fer soroll" de cara al segon aniversari del referèndum de l'1-O. De fet, en un dels vídeos de la Guàrdia Civil es veurien els implicats manipulant substàncies explosives en una pedrera.

Per la seva banda, un tercer detingut hauria presentat un 'habeas corpus' per ser posat a disposició judicial de manera immediata.

Les defenses qüestionen la notícia

L'associació coordinadora de les defenses, Alerta Solidària, qualifica la notícia de l’agència de criminalitzadora i avisa que "casualment" els dos membres dels CDR que han confessat són els dos únics detinguts a qui els advocats no han pogut veure. L’associació denuncia que la Guàrdia Civil els ha sotmès a interrogatoris d’hores i ha impedit que els assistissin els advocats d'Alerta Solidària al·legant que aquestes dues persones havien demanat advocats d’ofici. El seu portaveu, Xavier Pellicer, assegura que no han tingut accés a aquesta informació perquè està sota secret de sumari. De fet, considera que revelar informacions és il·legal i podria ser constitutiu de delicte. Pellicer ha tornat a denunciar la vulneració del dret de defensa dels detinguts en una entrevista a TV3 en què ha dit que "s’ha aplicat una llei antiterrorista encoberta" i que "a alguns se’ls ha interrogat de camí a Madrid sense advocat".

stats