Política 12/10/2016

Un jutge de Badalona investigarà els regidors per un suposat delicte de desobediència

El PP interposa una denúncia contra els 6 membres del govern de la ciutat que han obert les portes del consistori

Ara
3 min
El fiscal demana per a García Albiol un any d'inhabilitació

BarcelonaEl PP ha atiat la resposta judicial a l'acte de desobediència del govern municipal de Badalona i l'ha aconseguit. Un jutge de la ciutat ha obert una causa per un suposat delicte de desobediència després que el grup municipal del PP de Badalona hagi interposat una denúncia al jutjat de guàrdia contra els 6 regidors: Oriol Lladó i Agnès Rotger (ERC), José Téllez, Laia Sabater, Francesc Duran i Fàtima Taleb (Guanyem Badalona en Comú). Els acusen d'haver obert les portes de les dependències de l'Ajuntament de la ciutat malgrat l'ordre del jutge d'anul·lar l'acord entre el consistori i els sindicats de poder treballar el 12 d'octubre, tot i ser festa d'àmbit estatal. L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, és a Colòmbia i, per tant, no se l'imputa cap presumpte delicte.

Segons fonts populars, la denúncia interposada conté aquests cinc punts:

  1. "Desobediència a l'autoritat" per haver obert les dependències de l'ajuntament tot i existir una ordre del jutge de fer festa en motiu del 12 d'octubre.
  2. "Destrucció de document públic en vigor", en cas del regidor José Téllez que ha estripat la resolució judicial.
  3. "Obertura d'un establiment públic en dia festiu, sense cobertura legal ni decret".
  4. "Permetre l'accés en una instal·lació pública sense registre d'entrada ni control d'identitat en un dia inhàbil a efectes administratius", ja que avui no es podien fer tràmits.
  5. "Utilització d'un espai públic per realitzar apologia de desobediència a la llei, insubmissió de les lleis i resolucions judicials de l'Estat".

L'avís d'Albiol: "Aquests actes de xuleria han de tenir algun tipus de resposta"

El coordinador general del PP de Catalunya, president del grup parlamentari de la formació i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha qualificat d'"aquelarre" l'acte d'aquest dimecres al matí quan els regidors han obert les portes de l'Ajuntament malgrat que una resolució judicial els obligava a fer festa amb motiu del 12 d'octubre. "Aquests actes de xuleria han de tenir algun tipus de resposta", ha assegurat el popular a RAC1: "Quan algú té una actitud desafiant estripant la interlocutòria, hi ha d'haver alguna mena de reacció per part de la justícia. Si no, convertirem aquest país en una selva".

Albiol ha considerat l'acció dels regidors de l'Ajuntament "un numeret", però ha admès que no s'ha "sorprès": "És el que hi ha governant gràcies al PSC". Recordant la seva època com a alcalde (2011-2015), a més, ha assegurat que durant el seu mandat "les festes que podien ferir sentiments es van tractar amb molta delicadesa". A més, l'exalcalde ha assegurat que "el govern de Badalona ha aconseguit posar d'acord tots els sindicats en la crítica al que està duent a terme".

Segons el mateix Albiol ha recordat, va ser el grup municipal del PP qui va informar la Delegació del govern espanyol a Catalunya de la intenció de l'actual govern badaloní de treballar el Dia de la Hispanitat. "Si hi ha una situació que està recollida legalment i s'està incomplint, en un estat de dret es recorre a la justícia". "Imagini's que decideixo que l'11-S es pot treballar. Què hauria passat? S'hauria organitzat una batalla mundial", ha exposat.

En coneixement de l'Advocacia de l'Estat

Tot i que en haver-hi una resolució judicial és al jutge a qui li correspon decidir si pren algun tipus de mesura davant la resposta del govern de Badalona, la Delegació del govern espanyol a Catalunya no s'ha quedat de braços plegats. Fonts de l'organisme han explicat a l'ARA que posaran els fets en coneixement de l'Advocacia de l'Estat perquè els analitzi.

Arrimadas acusa el govern de Badalona de voler "instrumentalitzar" l'Ajuntament

Per la seva banda, la presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, ha acusat aquest dimecres el govern de Badalona de voler "instrumentalitzar" l'Ajuntament i, sobretot, de "pensar-se que l'Ajuntament és seu i intentar assenyalar els funcionaris que han estat d'acord a participar en tot això". "Estan intentant influir en els funcionaris, i això és el que no podem permetre", ha afirmat Arrimadas.

La líder de C's ha lamentat que hi hagi polítics "que es pensin que estan per sobre de la llei" i considera que els funcionaris dels ajuntaments, i també de la resta d'administracions, s'han de protegir perquè "no poden estar sotmesos a la pressió política".

stats