Política 22/10/2018

Alberto Jarabo: "No em planteig l'opció que Esquerra Unida no es presenti amb nosaltres"

El portaveu parlamentari de Podem assegura que el seu partit no tindrà problemes per acabar d'omplir les llistes amb persones no escollides en primàries

Jaume Ribas
2 min
Alberto Jarabo i Laura Camargo durant la roda de premsa d'aquest dematí al Parlament.

PalmaEl portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha expressat avui que està totalment convençut que Esquerra Unida acceptarà finalment presentar-se en coalició amb el partit morat als propers comicis municipals, insulars i autonòmics. Aquest cap de setmana, EUIB ha celebrat una assemblea en què les bases han expressat certes reticències tant a l'acord amb Podem com a l'altra opció d'entesa d'esquerres que la cúpula de l'organització negocia amb MÉS per Mallorca.

"No em planteig l'opció que Esquerra Unida no es presenti amb nosaltres", ha dit Jarabo. Així mateix, el dirigent morat ha assenyalat que les dues formacions "concorreran juntes a les eleccions europees i a les eleccions generals, en cas que n'hi hagi d'anticipades". "El més raonable seria continuar dialogant perquè hi hagi un acord", ha conclòs.

Primàries sense repesca

Així mateix, tant Jarabo com l'ex-secretària general i portaveu adjunta de Podem, Laura Camargo, han tractat del fet de no haver presentat prou candidats a les primàries per omplir tota la llista de Podem en algunes institucions. Jarabo ha dit que aquests llocs es guarden per a les persones d'Esquerra Unida en cas que finalment hi hagi coalició i també que, en tot cas, poden omplir-se amb candidats que no s'hagin sotmès a primàries sempre que no vagin en llocs de sortida.

Camargo, per la seva banda, ha descartat la possibilitat de reconsiderar la decisió de no concórrer a les primàries i deixar la primera línia política. "El sistema no preveu repesques", ha sentenciat Laura Camargo, i ha afegit que les principals raons que han motivat la seva decisió són "de caràcter polític" i que les pensa mantenir. De tota manera, tots dos dirigents han garantit que el grup parlamentari de Podem al Parlament continuarà funcionant sense problemes i Jarabo ha dit que espera que les persones que deixin la primera línia "continuïn aportant des del consell ciutadà" i altres àmbits del partit.

stats