Política 08/07/2018

Albert Rivera fa una crida contra el nacionalisme, "insaciable per naturalesa"

"El darrer poble de Mallorca és tan espanyol com el passeig de la Castellana", ha declarat el líder de Ciutadans en la presentació de la plataforma Espanya Ciutadana

Sabrina Vidal
2 min
Albert Rivera fa una crida contra el nacionalisme, "inusable per naturalesa"

PalmaLa plataforma Espaya Ciutadana ha empaperat de banderes espanyoles el parc de la Mar de Palma a l'acte de diumenge de matí, que ha reunit devers 300 persones i en què el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha fet un discurs per combatre "el nacionalisme i el populisme, les dues cares de la mateixa moneda".

Rivera ha pujat a l'escenari dues hores després que començàs l'acte en què la calor ha afectat més d'un assistent. En encetar el seu parlament, ha assegurat que el futur de l'Estat espanyol passa per dos camins o bé plantejar una "gran nació de nacions" o bé "una nació de persones lliures i iguals". Segons el líder de Ciutadans, aquest és el camí que vol seguir el seu partit.

Per exemplificar-ho, Albert Riera ha dit que mentre que la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol "vol que Formentera sigui un estat", ell es conforma "que els metges que hi treballen puguin atendre els pacients en qualsevol idioma".

La llengua ha centrat part d'un discurs patriòtic, "les llengües no donen dret a excloure", ha assegurat alhora que ha criticat Armengol, que "compra l'engany dels nacionalistes" de forma que "una minoria" condiciona "la salut i l'educació de tots".

"Hi ha polítics que exigeixen nivells de català que no tenen", ha incidit.

Nacionalisme

Una de les maneres en què Ciutadans vol combatre els nacionalismes és situant en el 3% el llindar de vots per tenir representació al Congrés dels Diputats, "si els nacionalistes volen rompre Espanya per què no posar la barrera d'entre un 2 i un 5% per entrar al Parlament?", ha demanat.

Segons Albert Rivera, ni Torra, ni Puigdemont, ni Junqueres, ni cap altre polític independentista català es "conformarà amb alguna competència més". Rivera ha assegurat que el que falta a Catalunya és "normalitzar la Constitució" i que els que governen ara "volen aixecar fronteres entre els compatriotes".

El president de Ciutadans ha declarat estar "fart" del Procés, i ha criticat que "hi ha llocs de l'Estat que el cap d'Estat no pot trepitjar".

Acte de presentació

Una gran ovació final al líder del partit ha conclòs l'acte gairebé al migdia, que s'ha celebrat al parc de la Mar i que també ha comptat amb el parlament de l'exprimer ministre francès, Manuel Valls, i l'exdirector de la Guàrdia Civil, Joan Mesquida.

En el transcurs de l'acte hi ha hagut la intervenció d'altres veus "anònimes", com l'esportista Margarita Alba, la presidenta de l'associació de donants d'òrgans i també de diabètics, Manuela de la Vega i de la mestra de secundària, Verónica Álvarez.

A primera fila, però sense rebre cap menció específica, hi havia els representants de Ciutadans a les illes, el portaveu en el Parlament, Xavier Pericay, la representant del Consell, Catalina Serra, i el portaveu a Cort, Josep Lluís Bauzá.

stats