Política 22/10/2019

L'Ajuntament de Palma vol fer superilles que limitin el trànsit i redueixin la contaminació

El nou Pla General d'Ordenació Urbana inclourà aquesta i altres iniciatives, com ara un parc agrari i més zones verdes

K. O.
1 min
Pere Garau va sorgir arran de la demolició de les muralles i l’eixamplament de Palma.

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha explicat aquest dimarts que en el nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que es preveu aprovar aquesta legislatura, s'estudia implantar superilles a determinats punts de l'Eixample, com Pere Garau, per limitar el trànsit, pacificar l'urbanisme i reduir la contaminació. També es volen incloure més zones verdes per "renaturalizar" la ciutat i un parc agrari, que permetria produir productes de quilòmetre zero.

Truyol ha dit que cal que Palma comenci a introduir línies per lluitar contra la crisi climàtica, perquè és una problemàtica que afectarà greument les Illes Balears. "Des de les institucions podem influir minvant el consum d'energia, ampliant els espais verds i canviant la mobilitat", ha comentat la regidora, i ha assegurat que aquesta gestió permetrà mitigar els efectes del canvi climàtic.

El govern municipal establirà tres eixos principals per fer front a aquest fenomen ambiental: la reducció d'emissions contaminants a través d'una transició energètica, la unió de la natura i la ciutat i la descarbonització de l'economia.

De moment, però, Truyol ha destacat que ja s'està treballant en la reforma del carrer de Nuredduna, on es farà una "intervenció d'urbanisme tàctic": no caldrà fer una gran obra, només una actuació de baix impacte per establir un eix cívic. L'obertura del canòdrom es preveu que sigui una realitat l'any 2020.

stats