Política 05/12/2019

L'Ajuntament de Palma admet ara que els tècnics sí que varen supervisar la polèmica campanya antiracista

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha anunciat un protocol perquè ella mateixa controli totes les decisions de la seva àrea

K. O.
2 min
Imatge de la campanya impulsada pel Grup Espiral

PalmaLa regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha assegurat aquest dijous que els tècnics del seu departament sí que varen supervisar la polèmica imatge de la campanya 'Esborrem el racisme del llenguatge', impulsada pel Grup Esspiral, en què es proposava dir "Hauré de pagar-te amb diners B", en lloc d'"Hauré de pagar-te amb diners negres". Això, però, contradiu la versió que va defensar aquest dimecres l'Ajuntament de Palma, què afirmà que l'administració municipal en "desconeixia el contingut".

El Consistori també va demanar la retirada de la campanya i va exigir a l'entitat impulsora que retornàs els 2.300 euros que ja havia avançat la institució municipal. Aquest dijous, però, Vivas ha assegurat que aquesta subvenció no es va arribar a donar. La regidora ha dit que la campanya no es va supervisar perquè no pot intervernir en les decisions dels tècnics. Per aquesta raó, Vivas ha anunciat que ja estan treballant en un nou protocol perquè ella mateixa pugui controlar "absolutament" totes les decisions de la seva àrea. D'aquesta manera, quan alguna persona o entitat sol·liciti un espai al centre Flassaders, la regidora ho haurà de supervisar.

Així mateix, Sonia Vivas ha assumit tota la responsabilitat, després que els missatges hagin estat parodiats i criticats a través de les xarxes. També ha defensat el Grup Esspiral perquè "no era la seva intenció" arribar a aquesta situació. "Volien fer tot el contrari, visibilitzar que en el llenguatge també hi ha racisme", ha dit Vivas, i ha afegit que la regidoria continuarà fent feina contra el racisme i la xenofòbia. En aquest sentit, el batle de Palma, José Hila, també ha demanat perdó per la polèmica i també n'ha assumit les conseqüències.

La imatge del projecte del Grup Esspiral que es va difondre a les xarxes socials proposava dir "Hauré de pagar-te amb diners B", en lloc d'"Hauré de pagar-te amb diners negres". Fonts municipals varen explicar dimecres que la imatge contenia "frases racistes" i "sembla que fa apologia" del delicte de l'economia submergida. Per part seva, Esspiral va negar que hagués rebut doblers de Cort i defensà que quan varen presentar totes les imatges "ningú no va dir res".

stats