Política 03/12/2019

L'Ajuntament de Palma adjudica 300.000 euros d'ajudes al lloguer però el 2020 no en donarà cap

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comentat que la Conselleria d'Habitatge se'n farà càrrec

K. O.
1 min
Les persones sol·licitants han d'estar empadronades a Palma com a mínim des de fa sis mesos

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts l'adjudicació de 300.000 euros d'ajudes, que es destinaran prioritàriament als joves i els majors de 65 anys perquè puguin pagar el lloguer. Per al 2020, però, l'administració municipal elimina aquestes subvencions. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que la Conselleria d'Habitatge se'n farà càrrec perquè "té més capacitat", disposa de finançament estatal i els ciutadans sabran millor a quina administració han de demanar les ajudes.

El pressupost de la Conselleria exclusivament dedicat el 2020 a ajudes per al lloguer és de 8,3 milions d'euros. A més, fonts de l'Ajuntament també recorden que les ajudes per a l'habitatge de l'àrea de Benestar s'incrementen d'1.500.000 milions a 2.160.000 per a l'any 2020.

Respecte de la partida adjudicada, Truyol ha considerat que és per "pal·liar" les dificultats a l'hora d'accedir a un habitatge, però ha admès que no són suficients i que calen projectes "més profunds". En total hi ha 114 beneficiaris de l'ajuda que començaran a cobrar la subvenció aquest mateix desembre. Els pagaments es faran en dues fases: el corresponent als mesos entre el gener i l'octubre es cobraran ara, i a partir del gener del 2020 es pagaran la resta de rebuts presentats entre el novembre i el desembre.

Fins ara l'Ajuntament ha donat dos tipus d'ajudes. Per una banda, la línia d'ajudes destinades als joves d'entre 18 i 35 anys i els majors de 65, que suposen el pagament d'un 50% del lloguer mensual. L'altra subvenció, oberta a tota la ciutadania, es destina al pagament del 40% del preu mensual.

stats