Política 12/02/2020

L'Ajuntament de Palma restaurarà el conjunt escultòric de sant Domènec de la Calçada

Hi invertirà 122.000 euros, i Cort en pagarà només la meitat

Ara Balears
2 min
Ajuntament ee Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres restaurar el conjunt escultòric dedicat a sant Domènec de la Calçada, situat al passeig Marítim a l'altura del Jonquet, que presenta fissures i "una evident degradació", segons ha assegurat el portaveu municipal, Alberto Jarabo.

Segons ha informat l'agència Efe, la rehabilitació d'aquest peça de patrimoni històric, arquitectònic i cultural s'ha pressupostat en 122.000 euros. La meitat l'aportarà Cort i la resta es finançarà amb fons europeus Feder corresponents a la EDUSI-PLP. El conjunt escultòric del sant, patró dels enginyers de canals, camins i ports, va ser creat el 1951 per l'escultor Tomás Vilà, amb motiu de la inauguració del passeig Marítim de Palma.

D'altra banda, l'Ajuntament de Palma invertirà, enguany, 30.153 euros a millorar el servei de Wi-Fi dels edificis municipals i espais públics, segons l'acord al qual ha arribat aquest dimecres la Junta de Govern, que també ha aprovat que aquest acord serà per dos anys, més tres anys prorrogables.

Segons Jarabo, entre les novetats més importants d'aquest contracte destaca l'ampliació de la cobertura a tots els "casals de barri" (32) i teatres municipals. Jarabo ha recordat que, actualment, el Wi-Fi funciona a les 21 biblioteques municipals, el conservatori, en sis "casals de joves", la plaça de Joan Carles I, Cort, la plaça del Tub i Son Gotleu. A més, també cobreix les platges de Cala Major i Ciutat Jardí, el castell de Bellver i el Casal Solleric.

La xarxa Wi-Fi de Cort en edificis i places públiques és, segons Jarabo, "la més consolidada", amb prop de 28.000 usuaris mensuals de mitjana, mentre que la xarxa de les biblioteques té uns 5.600 usuaris de mitjana cada mes. "El Molinar i el parc de Llevant són dues de les zones més utilitzades".

stats